M. de Pooter 2017.jpg

Marinus de Pooter over de training Certified ISO 31000 Risk Management Professional

12 september 2017

We spraken onlangs met Marinus de Pooter, docent van de training Certified ISO 31000 Risk Management Professional. We vroegen hem naar het geheim van het succes van deze driedaagse training.

Marinus de Pooter: “De certificering is vooral bedoeld voor governance, risk, compliance, control en audit professionals. Ik merk dat zij blij zijn met deze mogelijkheid om hun eigen zienswijzen en werkwijzen te spiegelen aan ISO 31000, dé internationale richtlijn voor risicomanagement. Door te slagen voor het examen kunnen ze ook laten zien dat ze de theorie beheersen.”

Op de vraag wat hij verder als meerwaarde van deze training ziet, antwoordt Marinus: “De deelnemers krijgen de gelegenheid om op enige afstand te kijken naar waar ze zelf dagelijks mee bezig zijn. Dat geeft hen veel inzicht in de onderlinge afhankelijkheden en in hun eigen rol als verbinder binnen hun organisatie.” Hij vervolgt: “Mensen die vóórdenken, die gefundeerde analyses kunnen maken van veronderstellingen in businessplannen, die beslissers helpen bij het omgaan met kansen en bedreigingen – dáár heb je als organisatie wat aan!”

Marinus geeft aan dat hij als docent hecht aan interactie tijdens de sessies. “We hebben altijd veel discussies over de uitdagingen in hun werk. De vele opgaven bouwen de brug naar de praktijk, zorgen voor afwisseling en geven de deelnemers een grondige voorbereiding op het pittige examen.”

Nog een laatste tip? “Iedere professional moet zichzelf regelmatig de tijd gunnen om actief achterover te leunen! En die certificering – da’s mooi meegenomen.”

Geef uw mening

Your email address will not be published. Required fields are marked *