13 Jun

Risk & Compliance Jaarcongres 2024 : De Wwft: Wat kunnen en wat moeten we ermee?

Landgoed Groot Kievitsdal, Baarn

 

Op donderdag 13 juni 2024 zal het traditionele Risk & Compliance Jaarcongres weer plaatsvinden in Baarn, op het Landgoed Groot Kievitsdal. De dagvoorzitters Michelle Fisser en Michael van Woerden gaan dit Congres in goede banen leiden.

De WwFt zorgt voor erg veel hoofdbrekens in de praktijk. Veel organisaties hebben ermee te maken, maar ook privé personen, zoals onder andere accountants en notarissen, handelaren in onroerend goed en voertuigen, maar ook verhuurders van safes. Banken, aanbieders van betaaldiensten, trustkantoren worden geconfronteerd met een zeer ingewikkelde wet, de Wwft en veel aldaar werkzame personen vragen zich af hoe daar mee om te gaan in de praktijk.

De bedoeling van de wet is zonder meer goed, namelijk het bestrijden van witwassen en terrorismefinanciering. Maar hoe zit het nu in de praktijk ? Volgens velen zijn met name de financiële instellingen een beetje doorgeschoten in hun angst voor de verschillende toezichthouders. En die toezichthouders, dat zijn er nogal wat. Zo hebben we uiteraard De Nederlandsche Bank, de Stichting Autoriteit Financiële Markten en het Bureau Financieel Toezicht, maar ook de Deken (advocaten), het ministerie van Financiën en de Kansspelautoriteit.

Vervolgens stuiten we op het verschijnsel ‘ongebruikelijke transacties‘. Maar wie bepaalt wat ongebruikelijk is en hoe zit het met de meldingsplicht naar de FUI?

Het panel debat met de experts wordt voorafgegaan door de inleiding van Robin de Jongh van Rabobank.

Hert Risk & Compliance Jaarcongres 2024 wordt afgesloten met het netwerkdiner in de Parkzaal, waarbij ook het Professorendebat 2024 op het menu staat.

Voor meer informatie en om aan te melden verwijzen we naar de speciale congreswebsite.