RiskCongresPublicValues 2017 Par-pa fotografie 0659-1k

Social Finance: Financiering van maatschappelijk gewenste activiteiten

07 maart 2018

Piet Klop

Het komende RiskCongres Public Values heeft als doel de intrinsieke spanning tussen de bedoeling, de systeemwereld en de leefwereld aan de orde te stellen. Onze missie is de regelzucht terug te dringen, de compliance te versimpelen en de bedoeling centraal te stellen. Dit jaar hebben we gekozen voor het sociaal domein als thema en casus. Bij de voorbereiding van ons congres kwam de term “Social Finance” naar voren. Voor mij een nieuwe term. Het gaat bij Social Finance om de financiering van maatschappelijk gewenste activiteiten. 

Van oudsher wordt gewerkt met instrumenten als subsidies, leningen en revolving funds. De laatste jaren zijn daar Social Impact Bonds bij gekomen. Dit zijn leningen met een economisch rendement gekoppeld aan maatschappelijk dividend. Ik vind dat een mooie ontwikkeling die het ondernemerschap in het sociaal domein stimuleert. Op het Congres op 5 april aanstaande in het Meeting Center New Babylon in Den Haag komen de Public Values van onderwijs, de stad en de wijk aan de orde, met respectievelijk Dr. Kees Boele, Prof. Marja Elsinga en Bea Moed. In de discussie met het expert panel en de zaal zal Social Finance uitdrukkelijk een rol spelen. Al is het maar omdat ik zelf als financieel specialist daar erg nieuwsgierig naar ben en financiering de realisatie van Public Values mogelijk moet en kan maken.

De auteur, Piet Klop, is Content Director en dagvoorzitter van het RiskCongres Public Values dat op 5 april aanstaande in de namiddag in Den Haag plaatsvindt. Meer informatie over de sprekers, het programma en online aanmelden vindt u hier.

Geef uw mening

Your email address will not be published. Required fields are marked *