Samenwerking tussen het Franse “Institut du Risk & Compliance” en het Risk & Compliance Platform Europe is nu een feit

26 september 2018

Op 20 september jongstleden werd in Parijs de samenwerkingsovereenkomst ondertekend tussen het “Institut du Risk & Compliance” en het Risk & Compliance Platform Europe. De twee partijen gaan volledig onafhankelijk van elkaar verder door het leven, maar gaan wel samenwerken en de wederzijdse activiteiten op elkaar afstemmen, waarbij beide partijen gebruik gaan maken van elkaars expertise.  Het “Institut du Risk & Compliance” is een stichting, welke in het najaar van 2017 is opgericht, met als voorzitter Michaël Amado. De ondertekening van de overeenkomst vond plaats in het hotel The Westin, Paris Vendôme, na de ochtendsessie over Compliance Management. Het mooie hotel is de vaste locatie van het instituut voor wat betreft  haar bijeenkomsten.

De ontbijtsessie van 20 september jongstleden had als onderwerp “Wat is de beste manier om een compliance management op te zetten om risico’s te verminderen in combinatie met de naleving van integriteit van de business.” De ochtend begon met het theoretische gedeelte en na de pauze werd het programma voortgezet met het ludieke spel “Integrity Now” onder leiding van spelleidster Katharina Miller, partner advocaat mensenrechten en compliance bij 3C uit Madrid. Opmerkelijk was dat de bijeenkomst, in Parijs wel te verstaan, in het Engels gehouden werd!
Het Institut du Risk & Compliance is een stichting opgericht in oktober 2017, en zij brengt  advocaten, bedrijfsjuristen en compliance experts bijeen met werkervaring in Frankrijk en daarbuiten.  De leden en het team van het instituut delen de overtuiging dat goede compliance maatregelen binnen organisaties de risico’s verminderen en dat zij dan beter gewapend zijn om zowel nationaal als internationaal betere resultaten te kunnen gaan behalen.
Het bestuur van het instituut is samengesteld met erkende specialisten die jarenlange ervaring en een professionele toewijding hebben op het gebied van risico en compliance Het instituut is een stichting gebaseerd op de wet uit 1901.
Op de foto hierboven tijdens de officiële ondertekening van de overeenkomst in het midden Chloé Saby, Vice-voorzitster  namens het Institut du Risk & Compliance, en rechts de voorzitter Michaël Amado. Links, namens het Risk & Compliance Platform Europe, Michel Klompmaker, Managing Director.
www.institutriskcompliance.com

  • Bakir Lashkari

    Good to see, Risk and Compliance Platform Europe expands further it’s the expertise for facilitating the professionals throughout the European stages.

Plaats uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *