20181129-Par-pa-fotografie-Risk-and-Compliance-jaarcongres-2018-9011-1k

Levendige discussies bij het Behavioral Risk Congres 2018

02 december 2018

Afgelopen donderdag, 29 november, vond de derde editie plaats van het Behavioral Risk Congres in de vaste locatie op het Landgoed Groot Kievitsdal in Baarn. Het Congres werd voorafgegaan met een interessante lunchcauserie voor commissarissen, onder leiding van gespreksleider Piet Klop. Om 14.00 uur begon het Congres met keynote bijdragen van Marcus Vlaar, Jantien Heimel, Joost Melis en Céline Christensen. Daarna was het de beurt aan Chris Juta die kritisch gevolgd werd Jaap ten Wolde. Vervolgens kwamen de Blikverruimers aan het woord, bij monde van Kim Raaijmakers. Na de networking cocktail kon Sjoerd Hogenbirk tijdens het networking diner de eerste resultaten ontvouwen van de jaarlijkse enquête onder Compliance Officers. Daarna werd het intellectuele hoofdgerecht geserveerd middels het Professorendebat tussen de hoogleraren Hans Strikwerda en Mariëlle Stoelinga onder leiding van Joost Melis. Binnenkort staan de redactionele verslagen van de sessies op ons platform.

De dagvoorzitter was Maud Bökkerink. Zij trok de kar vanaf 14.00 uur. Voorafgaande het Congres vond de lunchcauserie plaats met als thema “Diversiteitsdynamiek” onder leiding van Piet Klop.  Daar sprak Grethe van Geffen over inclusief leiderschap en waarom diversiteit het toezicht effectiever maakt. Zij gaf praktische tips gericht op de cruciale rol van commissarissen en toezichthouders. Jaap ten Wolde ging vervolgens in op risico’s en hoe om te gaan met klokkenluiders. Gerben van der Werf liet vervolgens zien hoe een objectief selectieproces van commissarissen leidt tot diversiteit in toezicht. Als laatste mocht Emille Buziau van Blikverruimers reflecteren op hetgeen hij gehoord had.

De verslagen van de sessies zullen binnenkort gedoceerd geplaatst gaan worden op ons platform.

Op bovenstaande foto ziet men van links naar rechts Maud Bökkerink, Joost Melis, Céline Christensen, Jantien Heimel en Marcus Vlaar met elkaar in discussie.

Geef uw mening

Your email address will not be published. Required fields are marked *