Whitepaper

Hyarchis

Voorspellingen in KYC en AML voor 2030

06 juni 2023

Uit een recente analyse blijkt dat het aantal FTE’s dat zich bij de top drie banken in Nederland bezighoudt met CDD (Customer Due Diligence) klantonderzoek nu al geschat wordt op 15% van het totale personeelsbestand. In Nederland vervult tot 20% van het totale aantal bankmedewerkers een poortwachtersfunctie. De omvang van het witwassen van geld en andere financiële misdrijven neemt wereldwijd toe en de technieken om deze te ontduiken worden steeds geraffineerder. Dit heeft geleid tot een krachtige reactie van financiële instellingen, die gezamenlijk jaarlijks miljarden investeren om zich beter te wapenen tegen financiële criminaliteit. Bovendien oefenen de toezichthouders meer druk uit op financiële instellingen. Wanneer de regelgevers strengere straffen opleggen, stijgen de boetes voor naleving elk jaar. De strijd tegen het witwassen van geld is een voortdurend probleem voor compliance-, monitoring- en risicogroepen, aangezien de conventionele, op regels en scenario’s gebaseerde aanpak van banken om financiële misdrijven te bestrijden altijd een stap achter lijkt te lopen op criminele organisaties.

Gaan we naar “always-on compliance”, waarbij financiële instellingen geavanceerde technologie gebruiken om hun activiteiten te stroomlijnen, cybercriminelen af te weren, meer gegevens te delen en alert te blijven rond de voortdurend veranderende regelgeving?
Wat de toekomst van KYC en AML ook in petto heeft, Hyarchis is er om financiële instellingen te helpen bij client onboarding, monitoring en remediation.

U kunt het Nederlandstalige rapport gratis downloaden.

Download