Whitepaper

Neo4j

Effective Internal Risk Models Require a New Technology Foundation

15 oktober 2020

Meet FRTB Regulatory Demands while Future-Proofing your Risk Management & Compliance Infrastructure

Fundamentele herziening van de handelsboek reglementen (FRTB – Fundamental Review of the Trading Book) maken deel uit van de komende Bazel IV-reeks hervormingen en creëren specifieke kapitaalreserve-eisen voor trading desks in banken op basis van investeringsrisicomodellen. De nieuwe regelgeving vereist dat banken voldoende kapitaal reserveren om hun solvabiliteit te behouden tijdens marktdalingen en om de noodzaak van reddingsoperaties door de overheid te vermijden. Banken gebruiken FRTB-mandaten als een kans om een ​​stevige basis te leggen voor toekomstige risicobeheer- en compliance toepassingen die ontwikkelings- en personeelskosten verlagen, reserve verhoudingen optimaliseren, beschikbaar kapitaal maximaliseren en investeringswinsten stimuleren.

Relationele databank technologie is niet de beste als het gaat om bankieren en risicomodellering, en het vinden van de juiste basis voor het bouwen van compliance-oplossingen is essentieel.

Neo4j beantwoordt aan de eisen van Fundamental Review of the Trading Book (FRTB) -voorschriften en legt tegelijkertijd een basis voor toekomstige investeringen en toepassingen voor risico naleving. Ontdek wat er nodig is om effectieve interne risicomodellen te creëren en hoe u de afstamming van investeringsgegevens kunt volgen met behulp van een grafische database zoals Neo4j.

Bezoekers van het Risk & Compliance Platform Europe kunnen deze whitepaper gratis downloaden. Dit document is bedoeld voor mensen met een professionele interesse in risico en/of compliance.

Download