Risk & Resilience Festival van Twente University naar online

15 september 2020

We kunnen er niet omheen – de uitbraak van het coronavirus heeft de wereld aardig op zijn kop gezet. De impact was – en is nog steeds – enorm. Voor iedereen. Hadden wij dit kunnen verwachten? Hadden wij kunnen inschatten hoe groot de impact voor onze maatschappij, voor onze economie en voor onze organisaties was? Hadden wij beter op de hoogte kunnen en moeten zijn van de risico’s die deze pandemie met zich meebracht en onmiskenbaar nog meebrengt en mee gaat brengen? En wat kunnen we leren van de tijd die achter ons ligt? De Universiteit van Twente had grootse plannen voor het Risk & Resilience Festival van dit jaar. De Universiteit ging voor een bruisend festival, met als hoofdthema: ‘Big Data’. Maar dat thema past niet in deze tijd – net als een festival. Samen met de co-organisatoren PRIMO en het Genootschap voor Risicomanagement  is gekozen voor een thema dat nu veel beter past: “After the crisis? Implications for managing risk and resilience”. Een aangepast thema dus. En de vorm is ook anders. Twente University kiest dit jaar voor bruisende en inspirerende online sessies in plaats van een bruisend en inspirerend festival. 

Nu meer dan ooit is duidelijk hoe belangrijk ons vakgebied is. Wat kunnen we leren van alles wat nu achter ons ligt? En hoe zijn we goed voorbereid op alles wat nog kan komen? Want vergis je niet, de risico’s van een wereldwijde uitbraak van een virus dat voor mensen levensgevaarlijk kan zijn, stond niet in de top 5 van grootste risico’s voor onze samenleving. Hoe zorgen we dus dat we niet nog een keer verrast worden door een virus dat onze wereld, economie en persoonlijke levens ontwricht en onze manier van samenleven drastisch verandert, misschien wel voor altijd?

Het driedaagse online event bestaat uit interactieve, verassende een leerzame online sessies, telkens vanaf 16.00 uur tot 18.00 uur. In deze sessies ontmoeten wetenschappers, risicomanagers en professionals elkaar om samen te leren en samen op zoek te gaan naar de juiste vragen die beantwoord moeten worden zodat organisaties nu en in de toekomst beter zijn voorbereid op alle gebeurtenissen die ons te wachten staan.

De kosten voor deelname aan dit driedaagse online event zijn slechts 45 euro. Early bird inschrijving voor 35 euro is van toepassing tot 1 oktober 2020. Studenten en medewerkers van de Universiteit van Twente hebben gratis toegang. De opbrengst  van de tickets wordt gedoneerd aan de Voedselbank.

Om aan te melden gebruikt u deze link.

Plaats uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *