Delta Lloyd Bank België verkocht aan Chinezen

17 december 2014

Delta Lloyd NV maakte zeer recentelijk bekend dat er overeenstemming is bereikt over de verkoop van Delta Lloyd Bank België aan de Chinese verzekeringsmaatschappij Anbang Insurance Group Co. Ltd. (“Anbang”) voor een bedrag van € 219 miljoen. Anbang is een toonaangevende Chinese verzekeringsgroep en biedt een breed assortiment specialistische financiële diensten.

De transactie tussen Delta Lloyd en Anbang is onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouder en zal naar verwachting in de loop van 2015 worden afgerond. Niek Hoek, bestuursvoorzitter Delta Lloyd: “Dit besluit is in lijn met onze strategie, die er onder andere op is gericht te groeien in de Belgische markt voor levens- en pensioenverzekeringen. De voorgenomen verkoop van de bankactiviteiten in België zal de focus van de groep op verzekeringen versterken en kapitaal vrijmaken om in strategische activiteiten te investeren.”
De bankactiviteiten van Delta Lloyd in Nederland zijn niet betrokken in het verkoopproces. Delta Lloyd Bank België en Delta Lloyd Bank Nederland zijn twee aparte eenheden die direct onder Delta Lloyd NV zijn geplaatst, en beide rapporteren in het segment Bank.
Anbang en België
Anbang heeft het oog op België laten vallen vanwege de unieke centrale positie in Europa. Met de recente overname van Fidea in oktober 2014 heeft Anbang de eerste stap gezet in de strategie om aan klanten in België en later ook in heel Europa een compleet pakket financiële diensten te verlenen. De voorgenomen transactie markeert de volgende stap in het implementeren in deze strategie. Anbang wil Delta Lloyd Bank België steunen in haar strategie om haar positie onder meer bemiddelde en vermogende particulieren uit te breiden.
Delta Lloyd Bank in België richt zich met name op particuliere klanten uit het midden en hogere segment die advies willen over een breed scala aan producten en diensten. Met een netwerk van eigen bankkantoren en agenten biedt de bank een geografische spreiding met fysieke aanwezigheid in premium locaties voor haar doelgroep. Daarbij gebruikmakend van de oudste en een gerespecteerd merk in de financiële dienstverlening in België, te weten Bank Nagelmackers 1747.

Plaats uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *