Handboek Handel met voorwetenschap


Verschijningsdatum :13 december 2018
Taal:Nederlands
Pagina's:552
ISBN:9789013150810
Uitgever:Wolters Kluwer Nederland B.V.
Prijs:€ 98,95

Author Roan Lamp

Dit is het enige handboek dat zich volledig richt op het Nederlandse verbod op handel met voorwetenschap. Het bevat een diepgaande behandeling van het leerstuk voorwetenschap en de in Nederland geldende voorwetenschapregelgeving. Verplichte kost voor wetenschap en praktijk.
Handel in voorwetenschap is verboden – maar waarom eigenlijk? Wat is de exacte definitie van het begrip ‘voorwetenschap’? Wanneer wordt ‘gebruik’ gemaakt van voorwetenschap? Wat is precies ‘eigen voorwetenschap’? En onder welke omstandigheden mag voorwetenschap worden gedeeld met een derde?

In de wetenschap en de praktijk doen deze vragen zich regelmatig voor. Handel met voorwetenschap is een enorme steun bij het vinden en formuleren van antwoorden op deze vragen.

Dit is het enige handboek dat het Nederlandse verbod op handel met voorwetenschap uitvoerig en integraal behandelt. Met bijdragen van wetenschappers, advocaten en juristen is dit een absolute must-read voor zowel de wetenschap (studenten en academici) als de praktijk (juristen, adviseurs en financials).

Op 3 juli 2016 trad de Verordening Marktmisbruik in werking. De wetswijziging heeft de Nederlandse voorwetenschapregelgeving op een aanzienlijk aantal punten veranderd. De bijdragen in deze editie belichten de actuele stand van zaken in het kader van de Verordening Marktmisbruik.


Roan Lamp

prof. mr. R.M.I. Lamp, advocaat bij De Brauw Blackstone WestbroekMatthijs Nelemans

prof.mr. M. (Matthijs) Nelemans, Hoogleraar Tilburg Law School, Department of Criminal Law.


Share on LinkedInShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone