Banken & falende toezichthouders

Over zwendel met renteswaps en andere schandalen

Verschijningsdatum :6 december 2018
Taal:Nederlands
Pagina's:213
ISBN:9789463384858
Uitgever:uitgeverij Aspekt
Prijs:€18.95

In ‘Banken en falende toezichthouders’ schetst Pieter Lakeman een onthutsend beeld van het optreden van Nederlandse banken jegens hun trouwe klanten. De afgelopen jaren hebben die banken MKB-ondernemers, woningcorporaties en andere klanten actief van valse informatie voorzien. Daarmee hebben zij deze klanten verleid tot de aankoop van inferieure financiële producten.

Volgens Lakeman moeten de banken dat geweten hebben. Vele klanten hebben dit niet overleefd. Toezichthouders, De Nederlandsche Bank en de AFM, stonden erbij en keken ernaar. Toezichthouders die speciaal voor bescherming van woningcorporaties waren opgericht stimuleerden deze praktijken zelfs actief.

Interviews met Pieter Lakeman

Lakeman start artikel 12 procedure met het oog op vervolging topman ING Bank

Pieter Lakeman maakt ernstig bezwaar tegen benoeming Tom de Swaan bij ABN Amro


lakerman

Pieter Lakeman

Pieter Lakeman is voorzitter van Stichting SOBI en o.a. bekend doordat de schadevergoeding voor DSB-klanten na zijn bankrun van € 26 mln. naar € 500 mln. is verhoogd.

Pieter Lakeman, econometrist, is oprichter en voorzitter van de Stichting Onderzoek Bedrijfs Informatie SOBI. Aanvankelijk hield hij zich veel bezig met het procederen tegen beursgenoteerde ondernemingen die hun jaarrekeningen onjuist hadden opgesteld, op eigen initiatief maar ook op verzoek van betalende cliënten. Daarnaast diende hij een groot aantal klachten in tegen accountants die misleidende financiële informatie hadden goedgekeurd, of zich anderszins hadden misdragen. Lakeman maakte met een klacht voor Chipshol tegen KPMG een eind aan een uitwas van de Forensic Accountancy. Bijvoorbeeld waarbij tegenpartijen van cliënten onder druk werden gezet.  Tuchtklachten werden ook op eigen initiatief en op verzoek van betalende cliënten ingediend.Share on LinkedInShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone