26 Nov

Workshop “Analyse van de Offshore wereld”

Online Event

Op donderdag 26 november in de namiddag aanstaande zal de digitale workshop over Offshore vennootschappen plaatsvinden. Uit het recente wetenschappelijke rapport (3 juli 2020) van het National Risk Assessment blijkt dat Offshore vennootschappen een cruciale rol spelen bij het in kaart brengen van witwasrisico’s. Het is een echter een hele uitdaging om dit te kunnen analyseren, omdat structuren en transacties steeds internationaler en complexer worden. Want wat is een Offshore vennootschap precies? En hoe kunt u deze herkennen? En wat zijn de risico’s? Op welk niveau u ook werkzaam bent, de toezichthouders verwachten van u dat u over voldoende kennis beschikt over de witwasrisico’s met Offshore vennootschappen. Complexe (inter-)nationale constructies worden steeds vaker opgezet om misdaadgeld wit te wassen.

Onderwerpen van de workshop

Relevantie en afbakening Offshore wereld
Vraag en aanbod in de Offshore wereld. Welke partijen zijn van belang?
Spotlight op de Offshore vennootschap. De ins en outs, hoe werkt het en wat zijn de kenmerken?
Wat zijn de Offshore risico’s en hoe herken ik deze?
Zelf aan de slag met de analyse van een casus. Deze wordt later klassikaal besproken.
Alle onderwerpen worden besproken vanuit risicoperspectief. Welke risico’s brengen uw klanten met zich mee of de klanten van uw klanten?

Het Offshore Kenniscentrum van Mr. Dr. Jan van Koningsveld is al vele jaren de specialist in Nederland op dit gebied. Op donderdag 26 november vindt onder zijn leiding deze workshop plaats.

Met de opgedane kennis kunt u in uw dagelijkse praktijk betere analyses opstellen. Aan het eind van de workshop ontvangt u een handige up-to-date checklist met risico-indicatoren van Offshore vennootschappen. Bovendien ontvangt u een deelnemingscertificaat dat u kunt voorleggen als bewijs van gestructureerde PE-punten.

Het programma (met twee pauzes) begint om 13.00 uur en eindigt om 17.00 uur. Uw investering bedraagt slechts 249 euro, exclusief btw.

Inschrijven via deze link.