18 Apr

KCAF Congres 2024 in Harderwijk, funderingsaanpak in stroomversnelling

Congresentrum Harderwijk

Het KCAF Funderingscongres zal op 18 april 2024 plaatsvinden in Harderwijk met als thema “Funderingsaanpak in stroomversnelling”. Recentelijk is er binnen het vakgebied van funderingsproblematiek veel te doen rondom het onderzoek van de Raad voor de Leefomgeving (Rli) over de nationale aanpak van funderingsproblemen. Eind februari presenteert het Rli haar rapport aan demissionair minister Hugo de Jonge. Tijdens het Funderingscongres 2024 zal Jantine Kriens, Rli-raadslid en voorzitter van de commissie, een toelichting geven op het advies over de nationale aanpak van funderingsproblematiek. Er zal worden ingegaan op de gegeven adviezen en welke vervolgacties en stappen noodzakelijk zijn.

Het volledige plenaire programma is inmiddels bekend. Gezien de grote belangstelling zal er op de dag van het congres een pendeldienst beschikbaar zijn tussen NS station Harderwijk en het congrescentrum.

Programma Funderingscongres
08:30 Inloop
09:30 Open en Welkom, Dagvoorzitter – Ferry van der Kwaak, voorzitter KCAF
09:35 Dilemma: funderingsschade en wat dan? – Peter Boelhouwer, hoogleraar Huisvestingssystemen
10:05 Aanpak Pilot Lingewaard – Bas Gietemans, Platform Funderingsschade Lingewaard
10:30 Preventie. Challenge Alliantie. IPPF – Sira de Waard, adviseur innovatie De Alliantie
11:00 Pauze

11:30 Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli);Advies over de nationale aanpak funderingsproblematiek
Welke adviezen zijn gegeven en welke vervolgacties en stappen zijn noodzakelijk – Jantine Kriens, Rli raadslid en voorzitter van de commissie
12:00 Forum discussie o.l.v. Ferry van der Kwaak. Deelnemers: Peter Boelhouwer (hoogleraar Huisvestingssystemen), Jantine Kriens (voorzitter commissie, Rli), Karsten Klein (directeur belangenbehartiging, Vereniging Eigen Huis), Bas Gieteman (Bewonerscollectief Lingewaard)
12:30 Pauze en bedrijven markt

14:00 Werkgroep sessies
16:00 Afronding plenair (samenvatting) – Ferry van der Kwaak, voorzitter KCAF
16.15 Borrel

Voor meer informatie gaat u naar de website van het KCAF.