15 Feb

De Corporate Governance Code en de rol van de Compliance Officer

RSM Hoofddorp

Op woensdag 15 februari is vanaf 16.00 uur het VCO Seminar bij RSM in Hoofddorp over (het ontbreken van) de rol van de Compliance Officer en de Corporate Governance Code. De twee sprekers Marlène Jans en Jan Stolker en de VCO zijn ontstemd over de gang van zaken bij de totstandkoming van de nieuwe Corporate Govenance Code:  “Of het hier nu gaat om de Compliance Officer, Ethics Officer of Integrity Officer – ‘it’s all in the NAME. But NOT in the GAME’. En dat moet dus echt wezenlijk anders,” aldus Michelle Fisser, die nadat de twee sprekers aan het woord zijn geweest het paneldebat gaat leiden.

Marlène Jans neemt je mee in een korte terugblik van de VCO bijdrage in het consultatie paper Take Aways van de VCTE bijeenkomst met Sietze Hepkema, één van de auteurs van de nieuwe Code.

Vervolgens spreekt Jan Stolker, Boardroom Advisor en directeur van de Erasmus Universiteit over de elementen van risicobeheersing, duurzaamheid, inclusiviteit en diversiteit.

Het panel, bestaande uit Marlène Jans, Jan Stolker en Geert Vermeulen, zal onder leiding van Michelle Fisser met de aanwezigen en elkaar debatteren over bovenstaande onderwerpen.

Met andere woorden, voldoende en verrassend veel “Food for Thougth”.

VCO leden kunnen zich zoals gebruikelijk inschrijven via www.vco.nl

Aspirant leden en gasten zijn van harte welkom. Maar wel eerst even een berichtje via info@vco.nl