03 Oct

CCC bijeenkomst over de cyberhack bij woningcorporatie Zayaz

Willem II sigarenfabriek

Traditiegetrouw zijn we in het najaar in het Zuiden van het land, dit keer in Den Bosch, waarbij Zayaz als gastheer optreedt en Frank Smits van Zayaz zal met de CCC leden delen hoe Zayaz gereageerd heeft op de op hen uitgevoerde cyber hack… Wat was er fout ? Wat was de schade en wat is er van geleerd? De lessen die de controller zelf geleerd heeft wil hij graag delen met de CCC leden. Deze CCC bijeenkomst in Den Bosch vindt plaats in de Willem II sigarenfabriek, Boschveldweg 473, 5211 VK DEN BOSCH.

Zayaz heeft als woningcorporatie meer dan 13.000 woningen in de regio ’s-Hertogenbosch, waarin ongeveer 30.000 mensen worden gehuisvest. Via goede woningen en vitale wijken wil Zayaz mensen mee laten doen in en aan de samenleving. Daarom zet Zayaz zich in voor buurten en wijken, om ze veilig en leefbaar te maken en te houden. Bijvoorbeeld door woningen te renoveren en onderhouden. Maar ook door méér woningen bij te bouwen, met oog voor betaalbaarheid en duurzaamheid.

Daniel Prins van Secure2Me zal als cyber hack expert toelichting geven op de cyber hack bij Zayaz.

Sonja de Vries van Ilionx gaat in op de bewustwording van cybersecurity risico’s bij medewerkers  Uit onderzoek blijkt dat 88% van de risico’s door de mens veroorzaakt wordt, dus ook cyberrisico’s. Kennis en bewustwording bij medewerkers is daarom een van de belangrijkste beheersmaatregelen.

Geert Haisma gaat in op de praktische inrichting van een ISMS. Een ISMS (Information Security Management System) is een systeem dat u helpt om Informatiebeveiliging in te richten met behulp van normen en bijbehorende maatregelen, met een risicoclassificatie van informatiesystemen, beleid, incidentmelding en afhandeling, etc… Ondersteund door software kunt u dit praktisch, efficiënt en effectief inrichten en vervolgens ook toetsen en monitoren zodat u als controller direct kunt zien waar de sterktes en zwaktes qua informatiebeveiliging liggen. In het verlengde van een ISMS ligt ook een PIMS (Privacy Impact Management System) omdat persoonsgegevens in informatiesystemen worden verwerkt

We zien u graag tegemoet op dinsdag 3 oktober 2023 in Den Bosch. Aanmelden kan via onderstaand formulier.


car-bottom-3111

Uw investering

  • € 395, exclusief btw
  • 11.30 uur inloop met lunch en 16.00 uur einde
  • Met lunch
  • Voor de file naar huis
  • Locatie: Willem II sigarenfabriek
  • Adres: Boschveldweg 473,
  • 5211 VK ‘s-Hertogenbosch
  • Zaal: De WOT/li>

Parkeren
De locatie Willem Twee bevindt op 10 minuten loopafstand tot het station. Mocht je per auto naar de Willem II sigarenfabriek willen komen, dan kan (betaald) geparkeerd worden op een van de parkeerterreinen van de Verkadefabriek, met de namen P1, P2 of P3, aan de BoschdijkstraatAanmelden