Events

13 Jun

Risk & Compliance Jaarcongres 2024 : De Wwft: Wat kunnen en wat moeten we ermee?

Landgoed Groot Kievitsdal, Baarn

 

Op donderdag 13 juni 2024 zal het traditionele Risk & Compliance Jaarcongres weer plaatsvinden in Baarn, op het Landgoed Groot Kievitsdal. De dagvoorzitters Michelle Fisser en Michael van Woerden gaan dit Congres in goede banen leiden.

De WwFt zorgt voor erg veel hoofdbrekens in de praktijk. Veel organisaties hebben ermee te maken, maar ook privé personen, zoals onder andere accountants en notarissen, handelaren in onroerend goed en voertuigen, maar ook verhuurders van safes. Banken, aanbieders van betaaldiensten, trustkantoren worden geconfronteerd met een zeer ingewikkelde wet, de Wwft en veel aldaar werkzame personen vragen zich af hoe daar mee om te gaan in de praktijk.

De bedoeling van de wet is zonder meer goed, namelijk het bestrijden van witwassen en terrorismefinanciering. Maar hoe zit het nu in de praktijk ? Volgens velen zijn met name de financiële instellingen een beetje doorgeschoten in hun angst voor de verschillende toezichthouders. En die toezichthouders, dat zijn er nogal wat. Zo hebben we uiteraard De Nederlandsche Bank, de Stichting Autoriteit Financiële Markten en het Bureau Financieel Toezicht, maar ook de Deken (advocaten), het ministerie van Financiën en de Kansspelautoriteit.

Vervolgens stuiten we op het verschijnsel ‘ongebruikelijke transacties‘. Maar wie bepaalt wat ongebruikelijk is en hoe zit het met de meldingsplicht naar de FUI?

Het panel debat met de experts wordt voorafgegaan door de inleiding van Robin de Jongh van Rabobank.

Hert Risk & Compliance Jaarcongres 2024 wordt afgesloten met het netwerkdiner in de Parkzaal, waarbij ook het Professorendebat 2024 op het menu staat.

Voor meer informatie en om aan te melden verwijzen we naar de speciale congreswebsite.

21 Oct

SIBOS 2024

China National Convention Centre, China

In 2024 Sibos moves to Beijing, marking the first time the event will be hosted in the Chinese capital. The Sibos community will come together from October 21 – 24 2024 at the China National Convention Centre (CNCC).

Beijing comprises a large international financial services and growing fintech sector, and will be the first time Sibos has been held in APAC since Sibos 2018 in Sydney.

For more info, see: https://www.sibos.com/about-sibos/future-sibos

07 Nov

Jubileumeditie Fraude Film Festival

Theater Tuschinski, Amsterdam

In 2024 zal de tiende editie plaatsvinden van het Fraude Film Festival plaatsvinden op donderdag 7 en vrijdag 8 november 2024 en wel het mooiste filmtheater van Nederland, Tuschinski in Amsterdam. Het Fraude Film Festival behoeft weinig uitleg meer. Als u via de zoekfunctie op de website riskcompliance.nl  Fraude Film Festival intikt, dan krijgt u een mooi overzicht van de geschiedenis van dit meer dan bijzondere Film Festival dat ruim tien jaren geleden is opgestart, waarbij wij als platform ook betrokken waren.

Wij wensen de bestuursleden en de programmamakers veel wijsheid toe bij de invulling van het programma voor deze jubileumeditie en wij zullen als gebruikelijk op de hoogte houden via dit platform over het programma van het Fraude Film Festival.

Maar noteert u nu maar vast de data in uw agenda!