Events

01 Jul

IEX Beleggersdag 2022

Spant, Bussum

De IEX Beleggersdag is een dag waarop kennis en inspiratie centraal staan rond het onderwerp beleggen. Nieuwe beleggingsideeën en actuele inzichten komen aan bod. De plenaire sessies met t topsprekers en diverse expertpanels tot op maat gesneden workshops en break out sessies staan op het programma. Strategieën en specifieke beleggingsvraagstukken worden uitgediept en toegelicht.

D IEX Beleggersdag wordt u onder andere geïnspireerd door keynotes van Prins Constantijn van Oranje (Special Envoy Techleap.nl), Frans Muller (CEO Ahold Delhaize) en Jeroen van Glabbeek (CEO CM.com). Naast deze topsprekers krijgt u bij diverse expertpanels en speciale break-out sessies nieuwe beleggingsideeën en -inzichten. Dit is een dag die u, als belegger, niet wilt missen

De IEX Beleggersdag is natuurlijk ook een ideale gelegenheid om de Nederlandse beleggerscommunity, van particulier tot professional, te kunnen ontmoeten en te spreken. De Beleggersdag 2022 vindt plaats in het congrescentrum Spant in Bussum, makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.  Zij die met de auto komen kunnen gratis parkeren.

08 Sep

RiskCongres Lokaal Bestuur “Duurzaamheid en Nieuwe Energie”

Provinciehuis Utrecht

Het lokale bestuur wordt door de landelijke overheid geconfronteerd met doelstellingen en opdrachten op het gebied van duurzaamheid en nieuwe energie. Op 28 juni 2019 publiceerde namelijk het kabinet het Klimaatakkoord: de Nederlandse uitwerking van de internationale klimaatafspraken van Parijs uit 2015. Het uitgangspunt en de opdracht is om met elkaar de CO2-uitstoot sterk te verminderen: in 2030 met de helft ten opzichte van 1990. Eén van de afspraken is dat de 30 energieregio’s in Nederland onderzoeken waar en hoe het best duurzame elektriciteit op land (wind en zon) opgewekt kan worden. Maar ook welke warmtebronnen gebruikt kunnen worden, opdat wijken en gebouwen van het aardgas af kunnen. De vraag is natuurlijk waar is ruimte en hoeveel? Zijn de plekken maatschappelijk gezien acceptabel en financieel haalbaar? In een Regionale Energiestrategie (RES) beschrijft elke energieregio zijn eigen keuzes. Het Nationaal Programma RES ondersteunt de regio’s bij het maken van de RES.

Lees meer…

08 Sep

CCGPW bijeenkomst voorafgaand het RiskCongres Lokaal Bestuur

Provinciehuis Utrecht

De eerste bijeenkomst van de Controllers Circle Gemeenten, Provincies en Waterschappen, afgekort CCGPW, vond plaats op 12 mei jongstleden in Amersfoort onder leiding van Geert Haisma en Piet Klop, met als externe sprekers Remco Bouter en Daniël Prins. Verschillende onderwerpen kwamen aan bod, zoals rechtmatigheidscontroles, cyber risico’s, risk management en de ontwikkelingen in het vak van Public Controller. Van de eerste CCGPW bijeenkomst is een video impressie gemaakt en die kunt u hier bekijken.

Bent u werkzaam als controllers , internal auditor of als manager financiën bij een gemeente, provincie of waterschap? Dan bent u bij CCGPW aan het goede adres om samen met collega’s uw kennis te vergroten en uw netwerk uit te breiden. Het delen van kennis staat bij CCGPW hoog in het vaandel. De leden van de circle krijgen dan ook toegang tot unieke content, die hen in het dagdagelijkse leven helpt om betere en snellere beslissingen te kunnen nemen op hun vakgebied.

Voorafgaande het jaarlijkse RiskCongres Lokaal Bestuur zal in de ochtend de tweede bijeenkomst van CCGPW plaatsvinden. We beginnen om 10.00 uur exact en het programma eindigt om 12.00 uur. Daarna loopt het naadloos over in het RiskCongres Lokaal Bestuur met een lunchworkshop. Het thema van het Congres is “Duurzaamheid en nieuwe energie”, een thema dat ook hoog op de agenda staat bij controllers en financieel verantwoordelijken.

Meld u daarom nu aan voor de tweede bijeenkomst van CCGPW, onder leiding van gespreksleiders Geert Haisma en Piet Klop op 8 september as in het Provinciehuis Utrecht.

Belangrijk : als u zich aanmeldt voor de CCGPW bijeenkomst krijgt u automatisch gratis toegang (normale entreeticket 345 euro, exclusief btw) tot het RiskCongrer Lokaal Bestuur, dat aansluit op de CCGPW bijeenkomst. Lees meer…

03 Nov

Fraude Film Festival 2022

Tuschinki Theater, Amsterdam

Dit jaar zal de achtste editie plaatsvinden van het Fraude Film Festival plaatsvinden op donderdag 3 en vrijdag 4 november en wel het mooiste filmtheater van Nederland, Tuschinski in Amsterdam. Inmiddels zijn twee nieuwe bestuursleden toegetreden tot het bestuur, te weten Koen Kolodziej en Angele Huijs.

Vorig jaar was Koen nog vrijwilliger bij het Fraude Film Festival in de rol van relatiemanager. Met veel enthousiasme en ervaring als partner van het festival weet Koen precies wat (toekomstige) partners willen, wensen en nodig hebben. Deze rol blijft Koen vervullen en daarnaast neemt hij nu plaats in het bestuur.

Angele Huijs is vanaf het prille begin achter de schermen al verbonden geweest met het Fraude Film Festival. Vele jaren als partner vanuit Fortress Group en dit jaar toegetreden als algemeen bestuurslid.

We houden u op de hoogte via dit platform over het programma van het Fraude Film Festival.

 

10 Nov

Risk & Resilience Festival 2022

Twente University, Enschede

Op donderdag 10 november 2022 zal het Risk & Resilience Festival weer plaatsvinden op de vertrouwde locatie op de campus van de Universiteit Twente.

We houden u op de hoogte via dit platform over het programma van die dag.

06 Dec

CCC bijeenkomst op het hoofdkantoor van Ymere in Amsterdam over Woonfraude

Ymere hoofdkantoor, Amsterdam

 

Op dinsdag 6 december zijn we te gast in Amsterdam, op het hoofdkantoor van Ymere. CCC leden Nathalie Carsten en, beiden Controller bij Ymere zullen ervoor zorgen dat er vanuit Ymere een inhoudelijke bijdrage geleverd wordt. Ymere is een grote corporatie met ongeveer 65.000 huurwoningen, dus zij heeft veel te vertellen daarover!  Het thema van deze laatste CCC bijeenkomst in 2022 op dinsdag 6 december aanstaande is “Woonfraude”.

Tijdens deze zal Eelkje van de Kuilen, partner advocaat bij AKD het overzicht geven van wat corporaties kunnen verwachten op het gebied van wetgeving de komende periode. Eelkje zal daarbij ook ingaan op vragen en opmerkingen van de aanwezigen.

Zoals gebruikelijk komen ook actuele thema’s aan de orde en die worden besproken door de gespreksleiders Piet Klop en Cosmo Schuurmans.

De CCC bijeenkomst begint zoals gebruikelijk met een inloop en broodjeslunch vanaf 11.30 uur en eindigt om 16.00 uur.

Uw investering € 395, exclusief btw 11.30 uur inloop met lunch en 16.00 uur einde Met lunch Voor de file naar huis Locatie: Jollemanhof 21, 1019 GW Amsterdam Aanmelden Bedrijfsnaam: Voornaam: Achternaam: E-mail: Telefoon: Adres: Postcode: Plaats: Opmerking: