Events

car-bottom-3111
19 Feb

CCC bijeenkomst over het “In Control Statement”

EBBEN Partners, Hilversum
Op dinsdag 19 februari 2019 (aanvang 12.00 uur met lunch en einde om 16.00 uur) zal de bijeenkomst van de Controllers Circle Corporaties (CCC) plaatsvinden in Hilversum met als thema het “In Control Statement (ICS)”. Binnen CCC bestaat er de behoefte om met elkaar de inhoud, de problemen en ‘how to’ van het In Control Statement (ICS) te verkennen. Daarbij is het resultaat van ICS ondergeschikt. Het gaat om het proces. Hoe zorg je dat de tweede lijn niet de verantwoordelijkheid voor het ICS op zich neemt, maar deze legt waar die hoort, namelijk bij de eerste lijn. Hoe gaat dat bij de Sociale Verzekeringsbank? Dat krijgen we te horen van de kwartiermaker MCF (Management Control Framework) bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB), Ronald de Bruijn. Marc Sluiter van Portaal is bedenker van de ICS aldaar en zal zijn ervaringen vanuit de praktijk met u delen. KleurrijkWonen en IIA Nederland gaan het onderwerp ICS vanuit hun ervaringen toelichten en met u delen.  Cosmo Schuurmans en Piet Klop brengen de actualiteiten in en hun eigen ervaringen met betrekking tot het In Control Statement. Meer informatie en aanmelden voor de bijeenkomst van 19 februari kunt u via deze link.
Share on LinkedInShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
HAP
26 Feb

Studiebijeenkomst Hypocognitie

Het Amsterdams Proeflokaal

Het Nederlands Financieel Forensisch Instituut NFFI organiseert op 26 februari in de namiddag een bijeenkomst waar u kunt kennismaken met het NFFI als organisatie en kunt mee discussiëren over het onderwerp “hypocognitie”, de bananenschil van de eigen onwetendheid. Sinds de zomer van 2018 vindt er een interessant debat plaats over de rol van de accountant bij fraude, met het opiniestuk van Peter Schimmel, met als titel ‘Hou op van accountants het onmogelijke te verwachten’. Daarop werd gereageerd, onder andere door Marcel Pheijffer met ‘Zoeken naar fraude bij reguliere accountantscontrole is geen kul’. Hoogst actueel is natuurlijk de rol van EY als accountant in de ING casus.

Lees meer…

Share on LinkedInShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
Schermafbeelding 2018-12-27 om 17.51.12
18 Apr

Dag van de Fraudeonderzoeker

Fokker Terminal, Den Haag

Op donderdag 18 april 2019 zal in de Fokker Terminal Den Haag de Dag van de Fraudeonderzoeker plaatsvinden. Het thema van 2019 is “Het grote frauderen, op zoek naar de waarheid!” Fraudeonderzoekers kom je overal en in allerlei vormen tegen. Het verschil tussen de onderzoeken kan groot zijn, maar ze hebben één ding gemeen: de onderste steen boven krijgen!

Lees meer…

Share on LinkedInShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
DTC
22 May

Digital Transformation Conference

Conferentiecentrum Lamot, Mechelen

De Digital Transformation Conference is een jaarlijkse conferentie die focust op het benutten van digitale technologieën om zo de transformatie van een bedrijf en zijn activiteiten te kunnen stimuleren en op die manier de omzet, klantgerichtheid, wendbaarheid en kosteneffectiviteit te maximaliseren en te versnellen. Digital transformation is a journey, not a destination…

Het definiëren en managen van een roadmap voor digitale transformatie is nog steeds een enorme uitdaging voor de meeste bedrijven, vooral omdat er nogal wat risico’s aan verbonden zijn. Digitale transformatie is meer dan gewoon een trending business term, het is een actueel onderwerp en kan een bedreiging vormen als het slecht wordt gemanaged. Het implementeren van een geïntegreerde aanpak is een uitdaging, waarvoor kennis nodig is van verschillende modellen en platformen, de beste werkmethodes en de mogelijkheden die digitale technologieën kunnen bieden. Enkele voorbeelden daarvan zijn cloud computing, kunstmatige intelligentie, big data, IoT en blockchain. De editie van 2019 zal gericht zijn op de manier waarop bedrijven digitale transformatie kunnen uitvoeren in hun organisatie. Daarbij gaat de organisatie van de conferentie zich we focussen op twee main tracks, te weten Business Innovation en Technology Innovation.

De Digital Transformation Conference richt zich op het volgende doelpubliek: CEO’s, COO’s, bedrijfsstrategen, CTO’s, CIO’s, (digitale) marketeers, organisatie- en IT-consultants, experts op het gebied van digitale transformatie, supply chain experts en iedereen die betrokken is bij het “pushen” van digitale transformatie. De Advisory Board bestaat uit Olivier Van Duüren (The Dualarity), Omar Mohout (Antwerp Management School), Henri Jacobs (ForcIT), Johan Loeckx (VUB, Artificial Intelligence Lab) en Peter Buelens (Brewery of Ideas).

Voor meer informatie gaat u naar www.digitaltransformationconference.be

Share on LinkedInShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
IoT
19 Jun

Internet of Things Convention Europe

Congrescentrum Lamot, Mechelen

Het doel van de Internet of Things Convention Europe is om bedrijven en organisaties te stimuleren het enorme potentieel van IoT te ontdekken!  Vandaag de dag is alles verbonden met de digitale wereld, wat heel wat nieuwe ervaringen én kansen creëert. Deze all-round connectiviteit biedt enorm veel voordelen. Voor gebruikers, klanten, providers en alle verschillende sectoren zijn dat een betere klantenervaring, actieve monitoring, meer beveiliging, lagere operationele kosten, hogere energie-efficiëntie, proactief onderhoud en snellere technologische ondersteuning.

Hoe kunnen IoT-applicaties nu precies zakelijke kansen creëren? En welke trends moet je in de gaten houden? Meer dan 40 experts zullen al jouw vragen beantwoorden en 55 bedrijven zullen hun capaciteiten, platforms, technologieën en diensten demonstreren.  De Internet of Things Convention Europe richt zich vooral op de volgende profielen: CEO’s, COO’s, bedrijfsstrategen, CTO’s, CIO’s, consultants voor bedrijfsinnovatie, organisatie- en IT-consultants, experts op het gebied van digitale transformatie en iedereen die betrokken is bij het “pushen” van IoT.

De editie van 2019 zal zich richten op smart mobility, smart living en smart cities als main tracks.

De adviesraad bestaat uit Pieter Ballon (VUB), Steven Latré (Universiteit van Antwerpen), John Baekelmans (IMEC), Nathaly Dumaray (VVSG), Ferdinand Casier (Agoria) en Peter Buelens (Brewery of Ideas).  

Share on LinkedInShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
phpchfEKP
22 Jun

MudRaise 2019 tegen slavernij

Flevonice, Biddinghuizen

Miljoenen mensen leven in slavernij. Zij worden misleid, mishandeld en misbruikt. Slavernij moet stoppen. Daarom organiseert International Justice Mission, afgekort IJM, de MudRaise op zaterdag 22 juni 2019 in Biddinghuizen. Laat u inspireren door even naar de video te kijken.

Lees meer…

Share on LinkedInShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
BCSC
19 Oct

Belgian Cyber Security Convention weer in Mechelen

Congrescentrum Lamot, Mechelen

Bedrijven werken steeds meer en meer digitaal waardoor zelfs de meest geavanceerde bedrijven risico lopen om slachtoffer te worden van een datalek of hacking aanval. De Belgian Cyber Security Convention (BCSC) wil bedrijven stimuleren om te investeren in hun databescherming. Hiervoor zullen we tal van IT-specialisten bij elkaar brengen voor een uniek event waarbij netwerken en kwaliteitsvolle informatie centraal staan. 

De Belgian Cyber Security Convention zal ook dit jaar plaatsvinden in de voormalige brouwerij van het Congrescentrum Lamot in Mechelen. De conferentie wordt georganiseerd door Brewery of Ideas, in co-creatie met deze premium partners: het Federale Centrum voor Cyber-security België, de Belgische Cyber Coalitie, AGORIA, LSEC, KUL en Solvay BusinessSchool (ULB). 

Voor de deelnemende bedrijven en geïnteresseerde bezoekers uit Nederland en België is dit een unieke kans om op de hoogte te blijven van de nieuwste evoluties in informatietechnologie.

Share on LinkedInShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone