Welten Groep en detacheerder Bold People gaan voortaan samen

29 december 2021

Detacheerder en opleider Welten Groep en Bold People maakten bekend dat ze per 23 december jongstleden de krachten gebundeld hebben. Daarmee zet de Welten Groep een volgende stap in de recent aangekondigde groeiversnellingsstrategie, aldus Chris Baelemans, CEO van Welten Groep, die zegt continu op zoek te zijn naar samenwerkingspartners. Mede dankzij de komst van investeerder One Two Capital kan Welten nu concrete stappen zetten in hun “Buy & Build” strategie.

Chris Baelemans: “Bold People staat al even op ons lijstje met mogelijke versterkingen. We bedienen veelal dezelfde opdrachtgevers en onder de bezielende leiding van CEO Heidi Scholtens is Bold People uitgegroeid tot een aantrekkelijke recruitment magneet voor jonge financials. Met deze krachtenbundeling bieden wij onze opdrachtgevers nog meer garanties op de instroom en duurzame inzetbaarheid van financieel talent en verstevigen we onze positie als full service HR-partner.”

Heidi Scholtens van Bold People: “Het is de carrièreversneller die het voor onze Bold-professionals interessant maakt samen te gaan met Welten. Met de posities die Welten bemiddelt, ontstaat voor talenten een logisch en compleet carrièrepad en aantrekkelijk toekomstperspectief. Daarnaast geeft het in-house opleidingsplatform een extra prikkel voor onze professionals om het beste uit zichzelf te halen. Voor onze organisatie geeft de volwassenheid van systemen, gecertificeerde processen en de professionaliteit van ondersteunende afdelingen van Welten, een duurzame boost aan onze onderneming.”

Casper Bannet, managing partner bij One Two Capital: “Het bij elkaar brengen en optimaliseren van ondernemerschap is wat mij en mijn business partner Arthur Wolff drijven. Omdat de beide bedrijven elkaar naast marktfocus ook in de ondernemingscultuur aanvullen, geloven we in een versnelde groei en synergie. Bold People fungeert als volwaardig merklabel in het Welten concern en blijft onder de leiding van Heidi Scholtens opereren.”

Met de komst van Bold People, groeit het Welten concern naar ruim 800 financiële professionals. De overname betreft een aandelentransactie, waarbij Welten Groep 100% van de geplaatste en uitstaande aandelen van Bold People overneemt. Over de hoogte van de bedragen wordt geen mededeling gedaan.

Bold People, gevestigd in Utrecht, bestaat bijna 20 jaar. Bold People detacheert, levert interim-management, werving en selectie en executive search in de bancaire sector. De Welten Groep, gevestigd in Den Bosch, bestaat bijna 30 jaar en levert gespecialiseerde detacherings- en opleidingsdiensten aan Nederlandse banken, verzekeraars, pensioenfondsen en intermediairs. Tot het Welten-concern behoren ook financieel opleidingsinstituut Dukers & Baelemans en Hubper, ontwikkelaar van digitale leerapplicaties. One Two Capital, gevestigd in Amsterdam, is een onafhankelijke investeringsmaatschappij met meer dan 25 jaar ondernemerservaring. One Two Capital richt zich met haar portfolio op arbeidsbemiddelaars, zorg- en IT- organisatiesPlaats uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *