Photo: Van links naar rechts, Arthur Wolff, Chris Baelemans en Casper Bannet.

Welten in handen van investeerder One Two Capital

21 mei 2021

Michel Klompmaker

Weinigen onder u zullen zich nog de weg naar het voormalige hoofdkantoor van Welten herinneren, in Vessem, ten zuiden van Eindhoven, rustiek gelegen in de bossen. Met voldoende ruimte voor opleiding en overnachtingsfaciliteiten voor de studenten / cursisten en relaties. Veilig in de bossen, weg van de grote stad. Maar inmiddels in Welten is al behoorlijk opgeschoven naar het noorden met haar hoofdkantoor, naar Den Bosch. En dan deze week de kroon op het werk van oprichter Cees Welten, de verwerving van het meerderheidsbelang in Welten, marktleider in financiële detachering en opleidingen door One Two Capital. Door dit partnership kan Welten haar groeiambities en overnamestrategie versneld realiseren en haar leidende positie verder verstevigen. Zoals bekend levert Welten gespecialiseerde detacheringsdiensten aan Nederlandse banken, verzekeraars, pensioenfondsen en intermediairs. Tot het Welten-concern behoren ook financieel opleidingsinstituut Dukers & Baelemans en Hubper, ontwikkelaar van digitale leerapplicaties.

Het bedrijf Welten detacheert, begeleidt en leidt al bijna 30 jaar zowel startende als ervaren professionals op. De hele waardeketen is daarbij van belang. Daarom heeft het bedrijf altijd ingezet op de permanente educatie van haar medewerkers. Chris Baelemans, oprichter van Dukers & Baelemans en medeaandeelhouder in Welten is sinds 2017 de CEO van Welten. Met de komst van One Two Capital stapt logischerwijs oprichter Cees Welten als aandeelhouder uit.

Groeiambities versnellen

Chris Baelemans is duidelijk over de komst van de investeerder: “In de afgelopen tijd zijn wij op zoek gegaan naar een partner waarmee wij onze groeiambitie kunnen versnellen. Deze ambitie richt zich op het verder ontwikkelen van een platform omgeving voor adaptieve professionals en uitbreiding van onze dienstverlening. One Two Capital spreekt als geen ander de taal van de ondernemer en schakelt razendsnel. Hun aanpak als ondernemende private equity investeerder is uniek en biedt ons alle ruimte om verder te groeien, zowel autonoom als via gerichte overnames.”

De professional van vandaag de dag

De banen van nu zijn niet meer de banen van de toekomst. Dat geldt zeker voor de financiële sector. Van (toekomstige) professionals worden andere competenties gevraagd. Niet eenmalig maar continu. Met het platform ondersteunt Welten professionals in de financiële sector gedurende hun volledige carrière door middel van opleidingen en het opdoen van relevante werkervaring. Chris Baelemans: “Het is onze ambitie om hierbij nauw samen te werken met banken, verzekeraars, pensioenfondsen en intermediairs. Op deze manier creëren we de perfecte match tussen de ontwikkelambities van professionals en de capaciteitsvraag van marktpartijen.”

Ondernemerschap centraal

Nieuwkomer One Two Capital is opgericht door ondernemer Casper Bannet, oud CEO en oprichter van uitzender en detacheerder Aethon en ervaren hands-on private equity investeerder Arthur Wolff. Met One Two Capital willen zij het ondernemerschap als investeerder centraal stellen. Door actieve support te bieden en te putten uit eigen ondernemerservaring is One Two Capital in staat om versnelde groei te realiseren. Om de groeistrategie van Welten te ondersteunen, heeft One Two Capital in acht weken een gecommitteerd fonds van €25 miljoen opgehaald bij vermogende Nederlandse ondernemers zoals Jasper de Rooij (Simpel) en Eelko van Kooten (Spinnin’ Records). Nadere financiële bijzonderheden van de transactie met One Two Capital worden zoals gebruikelijk niet bekendgemaakt.

Plaats uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *