Cees Welten stopt ermee…

18 december 2016

Cees Welten stopt per januari 2017 als CEO van het naar hem vernoemde opleidings- en detacheringsbedrijf. Hij draagt begin volgend jaar het stokje over aan Chris Baelemans, mede-oprichter van financieel opleider Dukers & Baelemans, dat sinds 2014 onderdeel is geworden van Welten.

Cees Welten richtte het bedrijf in 1992 op. Welten begon als aanbieder van opleidingen in de financiële sector. Snel daarna werd de detacheringstak opgericht. Na de forse  groei in de beginjaren kende de organisatie een mindere periode tussen 2008 en 2011, waarin het aantal interim professionals fors terugliep. In de jaren daarna leidde Welten het bedrijf in de richting van een bredere profilering, met meer spreiding in activiteiten en inkomsten. Hij baarde opzien met de acquisitie van klantcontactorganisatie Capter (2012) en de samenwerking met opleidingsspecialist Dukers & Baelemans (2014), het label waarin sindsdien alle opleidingsactiviteiten zijn ondergebracht. Anno 2016 werken over de verschillende business lines samen zo’n 800 professionals bij Welten.
Cees Welten liet zich ook regelmatig van een eigenzinnige kant zien. Zo onderscheidde hij zich met zijn inzet voor de ontwikkeling van de financiële sector in Suriname. Het bedrijf verzorgt opleidingen in samenwerking met de Surinaamse Centrale Bank en in 2015 werd zelfs een vestiging opgericht in Paramaribo. Ook vocht Welten dit jaar bij de Raad van State persoonlijk en met succes een besluit aan van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO), dat geen toestemming gaf aan het meerjarige plan van Welten om een HBO-bachelor opleiding te starten.
Hoewel Cees Welten zich terugtrekt uit het dagelijkse bestuur, blijft hij nauw betrokken bij de onderneming. Welten behoudt een meerderheidsbelang en treedt toe tot de Raad van Commissarissen. Chris Baelemans gaat zich richten op de verdere uitbouw van de merken, met als missie om de nieuwe generatie financieel professionals optimaal te ondersteunen in de uitoefening van het financiële vak. Daarbij wordt een keur aan e-learning en omni-channel instrumenten ingezet. Verder wordt de online profilering van de organisatie volgend jaar volledig vernieuwd en plant het bedrijf een marktintroductie in branches zoals de accountancy, ICT, schuldhulpverlening en zorg.

Plaats uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *