Photo: Van links naar rechts Bernadette van Leeuwen, Michelle Fisser en Angela Stap, bestuursleden van de VCO

VCO winnaar Nationale Compliance Award 2022

14 april 2023

In Rotterdam werd gisteren de winnaar bekendgemaakt van de Nationale Compliance Award zoals die jaarlijks door het Nederlands Compliance Instituut wordt georganiseerd. De winnaar uit de groep van vier genomineerden is geworden de VCO, de vereniging van Compliance Professionals. De voorzitter van de VCO, Michelle Fisser was terecht enorm trots en zij mocht dan ook de trofee in ontvangst nemen van een voormalige winnaar, Geert Vermeulen, die de ceremonie leidde.

Michelle Fisser benadrukte in haar dankwoord dat de prijs niet alleen voor haar bedoeld is maar voor het volledige bestuur van de beroepsvereniging èn ook de ‘trekkers’ van de verschillende kennistafels binnen de VCO. Wat de VCO als beroepsvereniging nog altijd dwars zit is dat zij niet betrokken is geweest bij de samenstelling van de nieuwe Governance Code. Verder deed Michelle uit de doeken wat de verdere plannen en uitdagingen zijn voor de beroepsvereniging anno 2023.

Jelle van Baardewijk mocht als lector bedrijfsethiek en filosoof de aanmoedigingsprijs in ontvangst nemen. Hij benoemde in zijn toespraak onder andere het opmerkelijke gedrag van oud-minister van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij, Cees Veerman in zijn hoedanigheid als grondspeculant… Opmerkelijk feit is dat deze voormalige CDA minister in 1983 promoveerde bij de Wageningen Universiteit op het proefschrift “Grond en grondprijs”.

Na het officiële gedeelte volgde de inspiratiesessie over circulaire economie, verzorgd door Laura Huijgen en Miranda Bosman van PHI Factory. 27 juli 2023 werd als “Earth Overshoot Day” toegelicht. Op die dag zijn namelijk volgens de wetenschap de resources van de aarde dit jaar verbruikt… Er is geen verbetering ten opzichte van vorig jaar, toen was het zelfs een dag later.

De dringende noodzaak voor een circulaire economie werd toegelicht met cijfers en feiten en de sessie werd afgesloten met een leuke en nuttige kennisquiz.

De ceremonie aan de Maasboulevard in BlueCity werd afgesloten met drankjes en een buffetdiner.Plaats uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *