Photo: Links Chris Baelemans en rechts Thijs Vermaat

Thijs Vermaat nieuwe CEO bij Welten Groep

28 maart 2024

De Welten Groep krijgt net ingang van 1 mei 2024 Thijs Vermaat als nieuwe CEO. Hij neemt het stokje over van Chris Baelemans, die als bestuurder betrokken zal blijven bij het opleidings- en detacheringsbedrijf. Thijs Vermaat heeft ruime ervaring in de sector en maakt de overstap van Manpower Group waar hij als Managing Director sinds 2021 verantwoordelijk is voor IT-detacheerder Experis Nederland.

Detacheringsbedrijf Welten werd in 1992 opgericht door Cees Welten, die in 2016 afscheid nam als CEO. Chris Baelemans startte ruim 30 jaar geleden, samen met Ron Dukers, opleidingsinstituut Dukers & Baelemans. Sinds 2015 maakt Dukers & Baelemans onderdeel uit van Welten Groep, waaraan Chris Baelemans sinds 2016 leiding geeft.

De huidige CEO Chris Baelemans verwoordt het een en ander als volgt: “Met Thijs Vermaat aan het roer ben ik ervan overtuigd dat Welten Groep optimaal weet in te spelen op de snel veranderende marktomstandigheden. Technologische ontwikkelingen, nieuwe wet- en regelgeving en een zeer krappe arbeidsmarkt zorgen ervoor dat financiële organisaties en professionals zich continu moeten blijven aanpassen. Onze bedrijven vormen een unieke en krachtige keten van detacheren en opleiden, gericht op de duurzame inzetbaarheid en ontwikkeling van financieel professionals. Thijs zal met een frisse blik onze dienstverlening nog krachtiger positioneren en uitbouwen.”

Thijs Vermaat is sinds 2021 Managing Director van Experis Nederland en maakt onderdeel uit van de Board of Directors van de Manpower Group Nederland. Thijs studeerde econometrie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na het behalen van het doctoraat Wiskunde aan de Universiteit in Amsterdam, startte hij zijn carrrière bij TNT Post als Programma Manager. Vervolgens was hij ruim 6 jaar Associate Principal bij McKinsey & Company, waarna hij als Partner verbonden was aan SparkOptimus. “Ik zie mijn overstap als een geweldige kans om de komende jaren samen met alle collega’s Welten Groep klaar te stomen voor de volgende fase”, aldus Vermaat.Plaats uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *