Nieuwe wereldwijde standaarden in de maak voor internal audit

02 maart 2023
Kennisbank

Gisteren maakte het Institute of Internal Auditors, dé wereldwijde beroepsvereniging voor internal auditors, het concept bekend van de wijzigingen in het International Professional Practices Framework (IPPF).  Dit is gepubliceerd voor consultatie, waarmee de International Standards for the Professional Practice of Internal Auditing een ingrijpende update krijgen. De consultatie periode loopt vanaf 1 maart tot 30 mei dit jaar. Deze consultatie is de volgende stap in het IPPF Evolution Project, een uitgebreid proces dat in 2021 is gelanceerd en waarbij veel internal auditors en belanghebbenden betrokken zijn.

Het IIA beoogt met deze wijzigingen de kwaliteit, relevantie en effectiviteit van de internal audit activiteiten voor de toekomst te waarborgen. Meer specifiek zijn de doelen:

  1. Het vereenvoudigen van de structuur van de IPPF.
  2. Het verduidelijken en beter afstemmen van alle onderdelen.
  3. Zorg dragen dat de standaarden nieuwe ontwikkelingen adresseren en praktisch zijn.
  4. Zorg dragen voor de bekendheid van de standaarden bij alle belanghebbenden en toezichthouders.
  5. Het stimuleren van de prestaties en kwaliteit van de internal audit functie om daarmee de waarde van de organisatie te beschermen en te verbeteren.

Voor de liefhebbers, meer informatie over de inhoud en het proces van het IPPF Evolution Project vindt u via deze link.

Een ieder kan reageren op de nieuwe standaarden via deze link.

Na de verwerking van alle feedback zullen de definitieve standaarden eind 2023 worden gepubliceerd en zij treden dan 12 maanden na publicatie in werking.

Over het IIA

Het Institute of Internal Auditors (IIA) is, met 230.000 leden, wereldwijd de grootste beroepsvereniging van Internal Auditors. De missie van het IIA is om het vak Internal Audit te ontwikkelen en te promoten. Op deze manier ondersteunt het IIA Internal Auditors, management en andere belanghebbenden bij een succesvolle invulling van de internal audit functie. De hoofdtaken van het IIA bestaan uit het profileren van het vak, kwaliteitsbewaking, belangenbehartiging en het delen van kennis.Plaats uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *