VU opleiding ´FEC-Risk Expert´ ontvangt als eerste de DSI-certificering AML professional

04 juni 2024

Gisteren, op 3 juni 2024 lanceerde DSI het register Anti Money Laundering (AML) professional. Dit register stelt uniforme kwaliteitsnormen aan professionals die actief zijn in de strijd tegen financieel-economische misdrijven zoals witwassen en sanctieschendingen. De DSI Accreditatiecommissie heeft als eerste de accreditatie verleend aan de VU opleiding Certified KYC-Expert, die vanaf heden verder gaat onder de naam ‘FEC-Risk Expert’. Het aantal professionals dat zich bezighoudt met het tegengaan van financiële criminaliteit is de laatste jaren enorm toegenomen. Deze beroepsgroep is onder andere werkzaam op het gebied van Client Due Diligence (CDD), Sancties, Transactiemonitoring (TM) en Know Your Customer (KYC).

Een registratie in het AML-register bevestigt dat een professional voldoet aan de hoge uniforme vakbekwaamheidseisen, zowel van DSI als van de sector zelf. Tom Loonen, hoogleraar en opleidingsdirecteur FEC-Risk Expert van de VU Amsterdam: “Deze accreditatie is een belangrijke erkenning van de DSI Accreditatiecommissie dat onze opleiding voldoet aan zware kwaliteitscriteria. We zijn dan ook blij dat onze afgestudeerden direct toegelaten kunnen worden tot dit register.”

Om de registratie te voltooien, dien je als professional dus een opleiding te hebben voltooid bij een door DSI geaccrediteerde opleider. Robin de Jongh, Managing Director FEC Client Due Diligence bij Rabobank (tevens voorzitter van de Raad van Advies van de opleiding FEC-Risk Expert aan de VU): “Ik ben trots op deze stap van verdere professionalisering van de opleiding die als eerste FEC-opleiding DSI geaccrediteerd is. Mooi dat dit samenvalt met de nieuwe naam van de opleiding ‘FEC Risk-Expert’, hetgeen laat zien dat het beroep zich ontwikkelt tot een professie.”

Wil je meer weten over de opleiding FEC-Risk expert? Ga naar vu.nl/fec

Foto: links Floris Mreijen, directeur DSI en Tom Loonen, hoogleraar bij de VU.



Plaats uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *