ProctorExam nu in handen van Turnitin

18 februari 2021

Turnitin, leverancier van oplossingen voor academische integriteit en examinering, heeft ProctorExam overgenomen. Met deze overname kan Turnitin universiteiten en andere instellingen meer mogelijkheden bieden om integriteit in hun toetsen te waarborgen. Samen worden de mogelijkheden van Turnitin verbeterd, met name de betrouwbaarheid van de virtuele toetservaringen. In de afgelopen jaren heeft Turnitin de mogelijkheden voor examinering uitgebreid, zodat alle diensten die een organisatie nodig heeft om toetsen integer te ontwerpen en af te leveren, als een one-stop-shop geleverd kunnen worden. Sinds de eerste lock down in maart 2020, heeft ProctorExam meer dan twee miljoen testen voor partners op afstand mogelijk gemaakt, waaronder universiteiten, onderwijstechnologie / serviceproviders en een breed scala aan nieuwe en bestaande klanten. 

De diensten van ProctorExam zijn GDPR proof en de klantervaring is daarbij centraal. Meertalige configuraties zijn beschikbaar in het Nederlands, Frans, Italiaans, Chinees, Spaans en Engels.

Het is niet verbazingwekkend dat COVID-19 de acceptatie van eLearning-technologieën heeft versneld, evenals de behoefte aan tools die examens op afstand mogelijk maken. Turnitin en ProctorExam bieden gebruikers toegang tot een breed scala aan tools, waardoor de integriteit van virtuele testervaringen wordt verbeterd en de mogelijkheid geboden wordt om live of geautomatiseerde proctoring-oplossingen te gebruiken. Samen zullen beide bedrijven het onderwijs toegankelijker maken voor gebruikers en organisaties meer flexibiliteit, kostenefficiëntie, schaalbaarheid en productiviteit bieden.

Chris Caren, CEO van de overnemende partij: “Onze missie bij Turnitin is om de integriteit van het onderwijs op mondiaal niveau te waarborgen en leerresultaten aanzienlijk te verbeteren. Naarmate het landschap van academische integriteit en examinering evolueert, zetten we ons in om onze universitaire partners en onderwijsinstellingen te ondersteunen. Door samen te werken met ProctorExam, zorgen we ervoor dat we gelijke tred houden met de veranderende behoeften van docenten en studenten. In de loop van de tijd zullen we klanten een breed scala aan diensten bieden, die virtuele en persoonlijke toetservaringen ondersteunen voor alle onderwijsniveaus, vakgebieden en beoordelingstypen.”

Daniel Haven, directeur Proctor Exam vervolgt met: “Na jaren ProctorExam te hebben opgebouwd, is de overname door Turnitin een spannende volgende stap in onze reis als bedrijf – voor klanten die zullen profiteren van geavanceerde diensten, voor de teamleden die onvermoeibaar hard hebben gewerkt om het bedrijf te laten groeien en voor mezelf die ProctorExam als student met een visie opzette. Ik wilde het onderwijs voor iedereen toegankelijker en democratischer maken. Als onderdeel van Turnitin kom ik steeds dichter bij dat doel. We zijn trots op hoe we uitgegroeid zijn tot een gevestigde speler in de markt en we zijn verheugd over de toekomst met Turnitin.”

Foto: Chris CarenPlaats uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *