Na DeltaLloyd is nu ook Aegon het haasje…

12 november 2015

Vandaag, 12 november 2015, publiceerde Aegon haar resultaten over het derde kwartaal 2015. Eerder dit jaar zorgde de publicatie van kwartaalcijfers bij een andere grote verzekeraar met het oog op de komende Solvency II regels voor nogal wat deining op de beurs. In het geval van DeltaLloyd leidde dat tot een meer dan forse koersval, waarbij op dit moment nog steeds geen duidelijkheid bestaat over de impact van de nieuwe regels rond Solvency II. Maar ook de ontvangst van de cijfers van Aegon vandaag kon de markt niet bekoren, met als gevolg een koersdaling van ruim 11 procent op één dag.

Het kwartaalverlies van 524 miljoen euro wordt volgens Aegon veroorzaakt door een herziening van actuariële aannames en de overige lasten ten bedrage van 950 miljoen euro veroorzaakt door een boekverlies op de verkoop van de Canadese levensverzekeringsactiviteiten en het aanpassen van modellen. Het kapitaaloverschot in de holding stijgt naar 1,8 miljard euro en de bruto-schuldratio naar 28,8 %.  De Solvency I ratio neemt toe tot 225% door de opbrengsten uit desinvesteringen en eenmalige baten.
De heer Alex Wynaendts, voorzitter Raad van Bestuur ligt het een ander als volgt toe: “Dit kwartaal zijn Aegon’s resultaten beïnvloed door veranderingen in onze aannames, het door lopende programma om onze modellen te optimaliseren en het boekverlies op de verkoop van onze activiteiten in Canada. Tegelijkertijd bleven de verkopen dit kwartaal sterk , met name bij onze snel groeiende pensioen activiteiten in de VS en vermogensbeheer. Wij zijn tevreden dat wij onze positie in één van onze belangrijkste groeisegmenten hebben versterkt. Met de aankoop van Mercer’s pensioenadministratie- unit zijn wij een top tien aanbieder in de pensioensector in de VS geworden. Door deze recente strategische ontwikkeling vergroten en verbreden we ons klantenbestand en breiden we ons aanbod van aantrekkelijke fee-based pensioenoplossingen verder uit. De vooruitgang die we boeken met de voorbereiding op Solvency II geeft ons het vertrouwen dat we goed zijn gepositioneerd om succesvol te kunnen opereren binnen dit nieuwe toezichtskader. We blijven ons inzetten om waarde te creëren voor onze klanten en aandeelhouders en kijken er naar uit om onze plannen te delen tijdens onze conferentie voor analisten en beleggers in januari.”



Plaats uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *