Job of the Week: Financial Risk Manager bij APG Asset Management

07 juni 2016

Bij APG Asset Management staat een zeer interessante vacature open, namelijk Financial Risk Manager in het team Investment Compliance & Model Validation bij APG Asset Management. Als Financial Risk Manager in het team houd je je bezig met risicomonitoring en de compliance van beleggingsactiviteiten. Echter snel regageren is de boodschap want de deadline is gesteld op 14 juni aanstaande.

Als Financial Risk Manager zorg je ervoor dat APG AM de van toepassing zijnde beleggingsrichtlijnen naleeft. Omdat APG dagelijks in de spotlights staat, draag je in deze functie veel verantwoordelijkheid. Je bent verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de processen rond compliance voorafgaand aan handelstransacties, je verricht systeemstudies en breidt het toepassingsgebied van de post-trade-compliance verder uit. Het huidige team Investment Compliance & Model Validation kent 4 fte’s. Naast risicomonitoring en modelvalidatie liggen de belangrijkste taken van dit team op het gebied van data assurance en ondersteuning van het functionele onderhoud van het risicomanagementsysteem.
Bij APG Asset Management maak je deel uit van het CFRO/RPM-team, een mondiaal team met 28 collega’s in Amsterdam, New York en Hongkong. Om de doeltreffendheid, efficiency, kwaliteit en standaardisering van onze modus operandi te optimaliseren is het team in principe regionaal onafhankelijk. De afdeling Risk & Performance Management is de afdeling voor het tweedelijns risicomanagement binnen APG-AM en heeft een breed scala aan verantwoordelijkheden die zijn geclusterd in drie teams: het team Asset Risk Management, het team Client Portfolio Risk Management en het team Investment Compliance & Model Validation. Elk team heeft een teammanager. De Financial Risk Manager rapporteert aan de Manager Investment Compliance & Model Validation, die rapporteert aan de Managing Director RPM.
Bij interesse, bel snel met Esther Scharloo, corporate recruiter op 06-1002 88 33 of voor meer details klik op deze link.

Plaats uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *