Flatex AG nieuwe eigenaar van DEGIRO

01 augustus 2020

Vanaf vandaag, 1 augustus 2020 maakt DEGIRO deel uit van de Duitse Flatex Group. Flatex heeft veel ervaring in de broker industrie en opereert onder een Duitse bankvergunning. Dit biedt volgens DEGIRO verdere stabiliteit en capaciteit voor duurzame groei en ontwikkeling als organisatie. Als eerste stap zal DEGIRO in de tweede helft van 2020 Flatex-bankrekeningen beschikbaar stellen aan haar klanten om het niet-geïnvesteerd geld op aan te houden. Het geld valt dan onder het Duitse depositogarantiestelsel tot €100.000. Dit vervangt de huidige opzet op basis van geldmarktfondsen. Zoals bekend had de AFM moeite met de eerdere opzet van DEGIRO en dit heeft ook tot een rechtszaak geleid. Deze nieuw te openen bankrekening zal gekoppeld zijn aan de beleggingsrekening bij DEGIRO. 

De Flatex Bank is opgericht in 2005 en is als full-service bank gevestigd in Duitsland. Het bedrijf staat onder toezicht van de BaFin ( Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht) en wordt toegewezen aan de Compensatieregeling van Duitse Banken (Entschädigungseinrichtung deutscher Banken). Met een van de meest efficiënte effecten-settlement systemen in Europa, is Flatex Bank een van de toonaangevende leveranciers van financiële technologie. In de eerste helft van 2020 voerde Flatex meer dan dertien miljoen transacties uit voor haar klanten.

Volgens DEGIRO zou de samenwerking kunnen leiden tot een breder productaanbod en daarnaast wordt de mogelijkheid onderzocht om de handelsuren te verruimen.Plaats uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *