Personalia

Egbert Krop

CFO Icoinic Capital

Egbert Krop is de nieuwe CFO van Icoinic Capital. Daarvoor werkte hij bij ING als Manager Audit Compliance. Hij stuurde daar teams aan, schakelde op senior niveau op het gebied van compliance en boog zich boog over complexe zaken.

Bij de ING begon hij met een stage bij Corporate Clients en een baan bij Operations Hypotheken. Hierna vervulde Egbert Krop diverse functies binnen Internal Audit. Als Senior Project Manager ging hij in 2014 verder binnen Global Change Management waar hij internationale projecten leidde, totdat hij terugging naar audit.

Egbert Krop over zijn rol als CFO: “Icoinic Capital begon in 2013, toen Arthur Stolk en ik het over de toekomst van crypto currency hadden. In 2014 zeiden we tegen elkaar dat het goed was dat we niet ingestapt waren, maar al gauw kwamen we daar op terug. In de afgelopen jaren hielp ik het bedrijf opbouwen, vanuit een adviserende positie. Nu heb ik volledig de overstap gemaakt en ga ik er als CFO onder andere voor zorgen dat we financieel en qua risico’s gezond blijven. Aan de wieg staan van zo’n prachtig bedrijf, is een cadeau. Het meeste kijk ik uit naar mijn visie overdragen in de dagelijkse operatie en het ondernemerschap. Mijn invloed zal als CFO en co-founder directer te zien zijn.”

Egbert studeerde aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij cum laude afstudeerde.

More Personalia

Andrew Hoffmanns

Founder EthXCom
Ethics & Compliance specialist op het gebied van het opzetten en / of verbeteren van een integriteitsprogramma.

Lees meer...

Jethro Vrouwenfelder

Partner EBBEN Partners, expert op het gebied van forensisch onderzoek
Ervaren fraudeonderzoeker en tevens bestuurslid van het IFFC, Institute for Financial Crime.

Lees meer...

Frank Staelens

Managing Director Whistleblowing Management
Voor diensten en technologie die garant staan voor een compliant aanpak van de nieuwe Europese klokkenluidersregels.

Lees meer...