Personalia

Egbert Krop

CFO Icoinic Capital

Egbert Krop is de nieuwe CFO van Icoinic Capital. Daarvoor werkte hij bij ING als Manager Audit Compliance. Hij stuurde daar teams aan, schakelde op senior niveau op het gebied van compliance en boog zich boog over complexe zaken.

Bij de ING begon hij met een stage bij Corporate Clients en een baan bij Operations Hypotheken. Hierna vervulde Egbert Krop diverse functies binnen Internal Audit. Als Senior Project Manager ging hij in 2014 verder binnen Global Change Management waar hij internationale projecten leidde, totdat hij terugging naar audit.

Egbert Krop over zijn rol als CFO: “Icoinic Capital begon in 2013, toen Arthur Stolk en ik het over de toekomst van crypto currency hadden. In 2014 zeiden we tegen elkaar dat het goed was dat we niet ingestapt waren, maar al gauw kwamen we daar op terug. In de afgelopen jaren hielp ik het bedrijf opbouwen, vanuit een adviserende positie. Nu heb ik volledig de overstap gemaakt en ga ik er als CFO onder andere voor zorgen dat we financieel en qua risico’s gezond blijven. Aan de wieg staan van zo’n prachtig bedrijf, is een cadeau. Het meeste kijk ik uit naar mijn visie overdragen in de dagelijkse operatie en het ondernemerschap. Mijn invloed zal als CFO en co-founder directer te zien zijn.”

Egbert studeerde aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij cum laude afstudeerde.

More Personalia

Ed Jansen

Organisatie adviseur, Certified Public Controller en Accountant in Business
Zijn deskundigheid betreft de gebieden governance, bestuurlijke informatieverzorging, internal control, bedrijfsvoering, evaluaties en toezicht.

Lees meer...

Selvi Lajqi

Co-Founder The Talent Inn voor Audit, Risk, Finance, Compliance en Data professionals
Selvi is verantwoordelijk voor hét portaal voor Audit, Risk, Finance, Compliance en Data professionals waar job matching verder gaat dan alleen het klassieke cv.

Lees meer...

Marc van der Veen

Registeraccountant (RA) en Register Operational Auditor (RO)
Marc ondersteunt zijn klanten door ze bewuster en transparanter met risico’s om te laten gaan. Hij doet dit met een hands-on en no-nonsense mentaliteit als kennispartner op het gebied van audit en risicomanagement vraagstukken.

Lees meer...

Arthur Stolk

Co Founder Icoinic, de eerste Nederlandse fondsbeheerder die handelt in crypto assets
Zijn langdurige achtergrond in IT, financiën en Bitcoin stelt hem in staat om met een nuchtere en gepassioneerde aanpak de marktbewegingen te volgen en te vertalen.

Lees meer...