Wim Kuijken nieuwe voorzitter HSD

17 december 2015

Per 1 januari 2016 is Wim Kuijken benoemd tot (onafhankelijk) voorzitter van het Bestuur van de Stichting “The Hague Security Delta” (HSD) . Hij volgt hiermee de burgemeester van Den Haag, Jozias van Aartsen, op. De benoeming van Wim Kuijken past bij de vernieuwde governance en de invulling van het nationale karakter van het veiligheidscluster dat wordt gevormd door drie belangrijke regionale kernen Brabant, Twente en Den Haag. De benoeming markeert een volgende fase in de ontwikkeling van HSD.

Wim Kuijken was gemeentesecretaris van Den Haag van 1990 – 1995 en daarna secretaris-generaal op de Ministeries van BZK, Algemene Zaken en Verkeer en Waterstaat. Hij is sinds 2010 Deltacommissaris (voor 3 dagen per week). Ook is hij onder meer president -commissaris van De Nederlandsche Bank. Hij zal zijn werkzaamheden als voorzitter van Stichting The Hague Security Delta als neventaak vervullen.
Wim Kuijken :“Ik heb veel zin in deze klus. In mijn hoofdfunctie als Regeringscommissaris voor het Nationale Deltaplan, ben ik verantwoordelijk voor de plannen voor de fysieke veiligheid van ons land. Een lange termijn opgave waar we succesvol met veel partijen aan werken. Als voorzitter van “The Hague Security Delta” hoop ik een bijdrage te kunnen leveren aan de digitale veiligheid van ons land. Een prima initiatief van de gemeente Den Haag, met grote potentie voor regio en land. Naast overheden, doen veel bedrijven en kennisinstellingen actief mee. Het is een toekomstvast onderwerp, met ook economisch een stevige groeipotentie. We zullen gezamenlijk hard moeten werken om de digitale kwetsbaarheid van ons land het hoofd te bieden. Daar zet ik mij komende jaren graag voor in.”
 

Plaats uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *