Webinar over implementatie van de Europese Richtlijn ter Bescherming van Klokkenluiders

08 augustus 2021

Op donderdag 19 augustus 2021 organiseert Young Financial Crime, onderdeel van het IFFC, een gratis Webinar van 12.00 – 13.00 uur over “De implementatie van de Europese Richtlijn ter Bescherming van Klokkenluiders”. Deze Richtlijn moet uiterlijk op 17 december 2021 geïmplementeerd worden. Daartoe wordt de Wet Huis voor Klokkenluiders aangepast. Deze krijgt ook een nieuwe naam: de Wet Bescherming Klokkenluiders. Het wetsvoorstel is nog niet definitief aangenomen door het parlement, maar omdat de Nederlandse wet wel moet voldoen aan de Europese Richtlijn en er valt al wel het nodige over te zeggen. Nieuw is, dat de wet ook geldt voor alle organisaties die bijvoorbeeld onder de Wwft vallen, ongeacht hoe groot ze zijn. Dit geldt dus ook voor accountants, advocatenkantoren, notarissen, onroerend goed makelaars, assurantietussenpersonen, etc… Zij moeten onder andere een onafhankelijke persoon aanstellen, die de meldprocedure gaat coördineren.

Tijdens het webinar gaan we in op de volgende vragen:

– Waarom is deze richtlijn aangenomen?
– Wat verandert er allemaal nog meer onder de nieuwe wet?
– Wat betekent dat voor u?
– Wat zijn de best practices op dit gebied?

De meeste organisaties moeten op 17 december 2021 al aan de nieuwe wet voldoen, dus de tijd begint te dringen. Zorg ervoor dat u op de hoogte bent!

Dit webinar wordt verzorgd door Geert Vermeulen. Geert Vermeulen is een doorgewinterde Ethics & Compliance professional met 20 jaar ervaring in het vak. Zo was hij Chief Compliance Officer bij twee multinationals, waar hij honderden meldingen van klokkenluiders heeft gecoördineerd. Sinds vijf jaar is Geert werkzaam als zelfstandig docent, trainer, adviseur en interimmer op het gebied van compliance en integriteit met zijn bedrijf ECMC.

Geert is de oud-voorzitter van de Vereniging van Compliance Officers en leidt daar nog steeds de Kennistafel Financial Economic Crime. Hij spreekt en schrijft regelmatig over compliance en integriteit en mocht in 2020 de Nationale Compliance Award in ontvangst nemen. Kort daarna heeft hij De Integriteitscoördinator opgericht, een externe coördinator van klokkenluidersregelingen. Geert heeft de eerste versie van de brochure ‘Interne Onderzoeken’ van het Huis voor Klokkenluiders geschreven en last but not least hij zal ook de dagvoorzitter zijn van het komende Risk & Compliance Jaarcongres dd 16 juni 2022 in Baarn (Landgoed Groot Kievitsdal) met als thema “De rol van de poortwachters anno 2022”.

Via deze link kunt u zich aanmelden voor dit gratis webinar.



Plaats uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *