Webinar op 30 augustus as over privacy in relatie tot de Wwft

15 augustus 2022

Het is nu al meer dan 4 jaar geleden dat de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing is geworden.  We kunnen rustig stellen dat sinds die tijd het privacy bewustzijn van de Nederlandse bevolking sterk is gegroeid. Vanuit de zorgplicht en om het bestrijden van witwassen tegen te gaan stelt de Wwft dat financiële instellingen hun klanten goed moeten kennen. Om aan deze wetgeving te voldoen hebben financiële instellingen vaak veel privacygevoelige informatie over de klant nodig. Tegelijkertijd stelt de AVG strenge eisen aan de informatie die je over klanten mag opslaan en wat je daarmee mag doen. Juridische en ethische dilemma’s komen daarbij om de hoek kijken. Hoe daar meer om te gaan, is de vraag. Wat kan en wat mag niet?

Tijdens het webinar op dinsdag 30 augustus aanstaande vanaf 15.00 uur over Privacy in Financial Economic Crime nemen Martijn van der Waal, Senior Compliance Specialist en DPO bij ALFAM en Stijn Sarneel, Data Protection Officer en Director bij Lumen Group, de deelnemers mee in de laatste ontwikkelingen binnen privacy en wat deze inhouden voor de organisaties die zich inzetten voor het bestrijden van Financial Economic Crime.

Waar moet je nu precies aan voldoen en hoe zorg je er voor dat de organisatie zich bewust is van de privacy risico’s? Er worden diverse praktijkcases besproken en is er ruimte voor het stellen van vragen.

Deelname is gratis en via deze link kunt u zich aanmelden.

Plaats uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *