Vortex TRUSTnet lanceert servicebureau voor trustkantoren

14 april 2016

Het servicebureau helpt trustkantoren aantoonbaar en blijvend compliant en in control te zijn, de toezichthouders tevreden te stellen en het vertrouwen in de sector te herstellen. De druk op trustkantoren is groot en zal alleen maar toenemen, gezien de recente ontwikkelingen. De toezichthouder heeft aangekondigd verscherpt toezicht te zullen houden.

Trustkantoren staan voor een grote uitdaging hieraan te voldoen. Vortex TRUSTnet helpt deze uitdagingen aan te gaan door een modulaire dienstverlening aan te bieden. Zij kunnen zelf modules kiezen die bij hun situatie past en ze kunnen die zelf in- of uitschakelen als hun situatie verandert, waardoor ze op flexibele en kostenefficiënte wijze integere bedrijfsvoering kunnen borgen zonder hiervoor te hoeven investeren in extra personeel of in hard- en software. Op deze manier kunnen trustkantoren nu hun “three lines of defense” inrichten door hun compliance- of auditfunctie gedeeltelijk of volledig uit te besteden aan het servicebureau.  In samenwerking met KYCnet uit Amsterdam (onderdeel van het beursgenoteerde Equiniti PLC uit Londen) is een geavanceerde geautomatiseerde CDD oplossing gebouwd, speciaal ontworpen voor trustkantoren, waarmee trustkantoren controle krijgen over hun acceptatie-, review- en monitoringsproces voor alle partijen: klanten, leveranciers, uiteindelijk belanghebbenden (UBO’s), etc…
De risico’s van transacties met offshore vennootschappen staat als thema op het programma van het komende Risk & Compliance Congres dd 2 juni aanstaande in Baarn.
 

Plaats uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *