Update Solvency II

30 november 2015

De Nederlandsche Bank, het Verbond van Verzekeraars en de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants hebben de afgelopen periode de invulling van de externe audit onder Solvency II verder uitgewerkt.

Zo is het afgestemde werkprogramma (zogenaamde Agreed Upon Procedures tussen accountant en verzekeraar) voor Solvency II Day 1 Reporting nader uitgewerkt. Dit concept werkprogramma wordt eind november geconsulteerd en naar verwachting medio december vastgesteld. Het werkprogramma voor Day 1 Reporting dient als voorbereiding op de volledige accountantsverklaring inzake getrouwheid van de Solvency II rapportages over het boekjaar 2016. Zie voor meer informatie het informatiebulletin dat door de NBA is gepubliceerd.
Daarnaast is op 27 november de consultatie van wijzigingsvoorstellen voor de Regeling staten voor de implementatie van de Solvency II rapportages en de bijbehorende accountantsverklaring afgelopen. DNB zal de ontvangen reacties betrekken bij het vaststellen van de definitieve versie in december.
Bron: DNB

Plaats uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *