Shortlist Anti Fraude Award 2021 is nu bekend

28 oktober 2021
Kennisbank

De nominaties van de Anti Fraude Award 2021 zijn net bekend gemaakt. Het Expert Comité heeft uit 20 kanshebbers drie genomineerden gekozen die op donderdag 4 november aanstaande kans maken op de Anti Fraude Award 2021. Voorgedragen worden voor de longlist is al een enorme prestatie en eer. Het is een blijk van erkenning en zichtbaarheid. Dit jaar waren dat twintig personen, organisaties en initiatieven. Voor het Expert Comité ook dit jaar weer een lastige taak om hieruit de shortlist te kiezen. Het Expert Comité is elk jaar weer onder de indruk van al diegenen die zich zo buitengewoon inzetten bij de bestrijding van fraude en corruptie. Maar de grote vraag is natuurlijk: “wie wordt de opvolger van Opgelicht?! (2014), Transparency International NL (2015), Peter Olsthoorn (2016), Team High Tech Crime (2017), Bart de Koning (2018) en Paul Depla (2019)?”

Het Expert Comité koos dit jaar de volgende drie kandidaten die kans maken op de zevende Anti Fraude Award:

* OTF Greenlight/Trojan Shield

Het Expert Comité oordeelde onder andere dat operatie Trojan Shield het beste kan worden omschreven als een van de grootste en meest unieke operaties op het gebied van rechtshandhaving ooit.

* Centrum Veilige Sport Nederland

Het Expert Comité is onder andere onder de indruk van de openheid waarmee het Centrum Veilige Sport Nederland voorlichting geeft over misstanden in de sport, zoals matchfixing, doping, financiële integriteit en grensoverschrijdend gedrag.

* Chris van Dam

Het Expert Comité oordeelde onder andere dat Chris van Dam met zijn enorme kennis en bestuurlijk inzicht een criticus van formaat is, die niet zwijgt als misstanden aan het licht komen.

De bekendmaking van de winnaar van de Anti Fraude Award vindt plaats op donderdag 4 november om 18.00 uur tijdens het Fraude Film Festival in Pathé Tuschinski Theater in Amsterdam.

www.fraudefilmfestival.nl

Plaats uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *