Roemeense site officieel live vanaf vandaag

27 mei 2019

We zijn erg bij dat we na maanden van voorbereiding vanaf vandaag, 27 mei 2019, een dag na de Europese verkiezingen de website van het Risk & Compliance Platform Europe in het Roemeens kunnen lanceren. Het opkomstpercentage van deze verkiezingen lag hoger dan 5 jaar geleden, maar is natuurlijk toch nog schrikbarend laag te noemen. Dat ligt maar deels bij de burgers volgens ons, maar meer bij de politici die vaak op nationaal niveau hun gelijk willen halen en maar mondjesmaat bereid zijn om eens echt vanuit een Europese bril naar het belang van de gemiddelde Europese burger te kijken. Toevallig valt de lancering van het Roemeense platform samen met het Roemeense voorzitterschap van de EU. Tot zover de politiek.

Wij van het Risk & Compliance Platform Europe houden ons als grensoverschrijdend onafhankelijk journalistiek platform bezig met allerlei onderwerpen op het gebied van risk & compliance, niet alleen voor de Financial Services Industry, maar ook voor de corporates en organisaties in de ( semi – ) publieke sector.

Naast het Roemeens hebben we reeds de volgende talen, die elk hun eigen specifieke taalgebonden content hebben, maar wel onder de Europese vleugels opereren vanuit het hoofdkantoor in Nederland. De invalshoek van het platform is zoals gezegd de taal en niet de landen met hun grenzen. Op dit moment hebben we naast het zojuist gelanceerde Roemeens, het Nederlands, het Engels, het Frans, het Duits, het Italiaans en het Pools. Vermeldenswaard is dat we bezig zijn om in de loop van dit jaar ook het Oekraïens toe te voegen als taal aan ons platform. En dan zullen er nog enkele gaan volgen.

De verantwoordelijkheid voor de content in het Roemeens en de leiding over de onafhankelijke redactie is in handen gegeven van Iuliana Panaitescu, een ervaren expert op het gebied van audit en economie en zij beschikt samen met haar man over een internationaal netwerk.

Heeft u opmerkingen en / of suggesties voor de redactie, aarzel niet en stuur gerust een e-mail naar Iuliana via iuliana@riskcompliance.ro en dan zal zij reageren.

Het spreekt voor zich dat we in Boekarest onze commerciële afdeling hebben. Deze staat onder leiding van Claudiu Popa en zijn team kan bereikt worden via sales@riskcompliance.ro

We zijn erg benieuwd naar uw feedback en wij staan open voor uw suggesties ter verbetering. Als onafhankelijk platform zijn we niet gebonden aan bepaalde partijen en / of organisaties en wij kunnen derhalve alle verzoeken van samenwerking zonder enige bevoordeling beoordelen.

Plaats uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *