Prof. Annetje Ottow gaat het opnemen tegen Prof. Stefan Duchateau

14 april 2015

Op het komende Risk & Compliance Congres 2015 van 4 juni aanstaande zal Prof. Mr. Annetje Ottow in debat gaan met Prof. Dr. Stefan Duchateau. Het Professorendebat vindt plaats tijdens het networking diner na afloop van het namiddagprogramma van het Congres dat als thema ‘Transparantie en Toezicht’ kent.
Prof. Mr. Annetje Ottow is per 1 september 2014 Decaan van de Faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit van Utrecht. Daarnaast is zij hoogleraar economisch publiekrecht aan het Europa Instituut van de Faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie, Universiteit Utrecht. Ottow is gespecialiseerd in toezicht(houders), marktordening, mededinging en Europees recht en zij bekleedt diverse toezichtfuncties. Vanaf 1 september 2013 is Ottow benoemd als lid van de Raad van Toezicht van het VU en VUmc. Vanaf 1 oktober 2013 is Ottow benoemd als non-executive director van de Britse mededingings- en consumentenautoriteit CMA (Competition and Markets Authority). Per december 2013 is zij tevens lid van de Raad van Toezicht van het Juridisch Loket. Daarnaast is zij non-governmental advisor voor de ICN (International Competition Network), het internationale netwerk van mededingingsautoriteiten.
In haar inaugurele rede “De markt meester? De zoektocht naar nieuwe vormen van toezicht” van 18 september 2008 schetste ze enkele contouren voor nader onderzoek op dit vakgebied. In haar onderzoek en lesgeven combineert Ottow haar academische deskundigheid met haar praktijkervaring. Ottow was visiting professor aan de Florence School of Regulation (2011) en aan het Competition Law Center van de George Washington University, USA (2012).
Van 2006 tot april 2013 was Ottow collegelid van OPTA en sinds augustus 2012 was zij vicevoorzitter. In de periode van mei 2012 tot september 2013 was zij voorzitter van de (interne) strategiewerkgroep van ACM (Autoriteit Consument & Markt), de toezichthouder die opgericht is na de samenvoeging van de drie toezichthouders NMa, OPTA en Consumentenautoriteit en was zij verantwoordelijk voor de oprichting van de ACM-academie.
Haar tegenstander, Prof. Dr. Stefan Duchateau is de Brusselse Risk Management Professor, die tevens blogger is op ons Platform. Wilt u aanwezig zijn op 4 juni aanstaande op het Risk & Compliance Congres in Baarn, of alleen bij het networking diner aldaar, inclusief het Professorendebat, dan kan dan. U bent van harte welkom op het Landgoed Groot Kievitsdal. Voor meer info en inschrijving gaat u naar de speciale congreswebsite www.riskcompliancecongres.nl   

Plaats uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *