Primeur, de IFFC Scriptieprijs op het gebied van financieel economische criminaliteit

02 februari 2022
Kennisbank

Dit jaar organiseert het IFFC voor het eerst de IFFC Scriptieprijs, met als doel om een jaarlijks terugkerende prijs in het leven te roepen voor een student die een excellente scriptie heeft geschreven op het gebied van financieel economische criminaliteit, afgekort FEC. De scriptie moet evenwel aan een aantal voorwaarden voldoen, want naast eeuwige roem, de sculptuur is er ook een geldbedrag te winnen van 1000 euro. 

De voorwaarden zijn als volgt: ​

* De scriptie moet gaan over een onderwerp dat ‘in de breedte’ gerelateerd is aan het onderwerp financieel-economische criminaliteit (FEC). Denk bij voorbeeld aan opsporing, ondermijning, gedrag, inzet van data science en preventie.

* De scriptie is gekoppeld aan een studie bij een Nederlandse universiteit of hogeschool.

* De scriptie mag geschreven worden in het Nederlands of in het Engels.

* De scriptie mag niet ouder zijn dan twee jaar, met andere woorden deze moet zijn afgerond en ingediend bij de universiteit of hogeschool na 31 januari 2020.

​Deze nieuwe prijs past goed bij het streven van IFFC om met name jonge professionals in het vakgebied te stimuleren en te ondersteunen.  Daartoe is enkele jaren geleden al een speciale Young Financial Crime groep opgericht.  Het spreekt voor zich dat het IFFC de lancering van de IFFC scriptieprijs beschouwt als een mooie inhoudelijke manier om de prestaties van Young Professionals in de spotlights te zetten.

Even praktisch 

De jury wenst graag ook een samenvatting van de scriptie te ontvangen, naast de scriptie zelf natuurlijk. Er is een speciaal formulier op de website van het IFFC voor geïnteresseerden. De uiteindelijke winnaar of winnares wordt live bekend gemaakt tijdens een feestelijke prijsuitreiking van de Financial Crime Week op 10 mei 2022. Last but not least, de laatste dag dat u de scriptie kunt inzenden is 8 april 2022.

Voor meer informatie klikt u op deze link.

Plaats uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *