Petra van Hoeken mogelijk als Chief Risk Officer naar Rabobank

12 februari 2016

De bestuursvoorzitter van Rabobank Wiebe Draijer, heeft er ongewild vanaf begin januari een bijbaan bijgekregen, zijnde Chief Risk Officer. Aan deze serieuze bijbaan schijnt nu binnenkort een einde te komen. Immers, de Raad van Commissarissen heeft het voornemen om Petra van Hoeken te benoemen tot Chief Risk Officer (CRO) en lid van de Raad van Bestuur van Rabobank. 
De benoeming van Petra van Hoeken wordt ter toetsing voorgelegd aan de toezichthouders en ter advisering aan de Ondernemingsraad. Als de vereiste goedkeuringsprocedures zijn afgerond worden nadere mededelingen gedaan. De functie van CRO is sinds 1 januari 2016 vacant nadat de benoeming van de eerder beoogde kandidaat Carin Gorter niet doorging.
Bestuursvoorzitter Wiebe Draijer: “Petra van Hoeken heeft een voor de Rabobank zeer geschikte achtergrond en ik zie haar als een grote aanwinst voor ons team. De Raad van Bestuur ziet uit naar haar komst en de toekomstige samenwerking.”
Petra van Hoeken heeft jarenlange ervaring op het gebied van risicomanagement in het bankwezen. Ze trad eind 2011 toe tot de Raad van Bestuur van NIBC als Chief Risk Officer. Vanaf 2008 was ze werkzaam bij RBS als Chief Risk Officer voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika, met als aandachtsgebied krediet-, markt-, operationeel en regelgevingsrisico en compliance. Daarvoor bekleedde ze bij ABN AMRO verschillende commerciële en riskfuncties in het internationale netwerk.

Plaats uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *