Nieuwe cao Rechterlijke Macht

15 september 2015

Minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie heeft met de Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak (NVvR) een onderhandelaarsakkoord bereikt over een nieuwe cao voor rechters en officieren van justitie. De NVvR is de vakbond voor rechters en officieren van Justitie. Het akkoord komt neer op een loonsverhoging van 5,05% procent en een eenmalige uitkering van 500 euro over de maand september. Met dit onderhandelaarsakkoord sluiten de betrokken partijen aan bij de eerder gesloten loonruimte-overeenkomst voor de publieke sector.

De nieuwe cao loopt van 1 januari 2015 tot 31 december 2016. Behalve over loon hebben partijen ook afspraken gemaakt over andere onderwerpen, zoals bijvoorbeeld een verhoging van de piketvergoeding voor rechters en officieren en een versobering van het ouderschapsverlof. Verder gaan minister Van der Steur en de NVvR voor de volgende cao werken aan een kwaliteitsagenda voor actualisering van het arbeidsvoorwaardenbeleid in de sector Rechterlijke Macht.
Minister Van der Steur is verheugd over het akkoord. “Het is gelukt om naast de loonsverhoging ook andere afspraken te maken, specifiek voor rechters en officieren. Ik hoop dat de onderhandelingen over de CAO politie ook snel hervat zullen worden. “

Plaats uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *