Nieuw juridisch powerhouse in de City of London…

11 oktober 2016

De advocatenkantoren CMS, Nabarro en Olswang maakten zojuist bekend te gaan fuseren met als resultaat het op vijf na grootste advocatenkantoor in het Verenigd Koninkrijk en het op vijf na grootste ter wereld. Door deze fusie krijgt de City of London een onderscheidend, modern, technologie gestuurd juridisch powerhouse erbij, dat is geworteld in een 250-jarige traditie.

De partners van CMS UK, Nabarro en Olswang hebben met overweldigende meerderheid ingestemd met een voorstel om hun bedrijven samen te voegen in de City of London. De fusie, die op 1 mei 2017 moet zijn afgerond, is de grootste fusie ooit in de Britse markt van juridische dienstverlening. Nabarro en Olswang gaan zich aansluiten bij het CMS UK LLP-partnerschap. De handelsnaam van het nieuwe bedrijf wordt CMS en de Britse LLP gaat CMS Cameron McKenna Nabarro Olswang LLP heten. Enkele kenmerken van het nieuwe, wereldwijd opererende advocatenkantoor zijn:
* Expertise in de volgende zes sectoren: energie, financiële dienstverlening, infrastructuur en projecten, biowetenschappen en gezondheidszorg, vastgoed, en in de sector technologie, media en telecommunicatie
* 65 vestigingen in 36 landen
* Modern en technologie gestuurd
* Geworteld in een traditie van 250 jaar in de City of London en in Schotland.
Voor wat betreft de “bloedgroepen” van de nieuwe combinatie:
*  CMS is het grootste advocatenkantoor van Europa en staat wereldwijd in de top tien. Het bedrijf heeft een lange traditie in de City of London en werkt wereldwijd vanuit 60 vestigingen.
*  Nabarro is een innovatief advocatenkantoor in de City of London en is vooral werkzaam in de vastgoedsector. Nabarro heeft een reputatie op het gebied van infrastructuur, aandelenkapitaalmarkten, fondsen en gezondheidszorg.
*  Olswang is een internationaal advocatenkantoor met focus op het gebied van technologie, media telecommunicatie en intellectueel eigendomsrecht. Ook heeft Olswang ervaring in  andere sectoren, variërend van vastgoed en detailhandel tot biowetenschappen en recreatie.
De transformatie naar het nieuwe bedrijf bouwt voort op het wereldwijde CMS-platform. Het nieuwe bedrijf is gepositioneerd om wereldwijd door te groeien en komt tegemoet aan de behoeften van klanten buiten het Verenigd Koninkrijk die advies nodig hebben op het gebied van Engelse wetgeving en toegang willen tot de Engelse rechtspraak. Na de fusie met Nabarro en Olswang heeft CMS meer dan 1000 partners en meer dan 7500 medewerkers die werkzaam zijn in 65 vestigingen verspreid over 36 landen. De fuserende bedrijven hebben een gecombineerde omzet van circa 450 miljoen pond in het Verenigd Koninkrijk en 1,2 miljard euro wereldwijd.
Het commentaar van Penelope Warne, Senior Partner voor CMS UK luidt als volgt:  “Dit is een belangrijke fusie voor zowel onze klanten als onze medewerkers. Voor onze klanten willen wij een bedrijf zijn dat uitmuntendheid en thought leadership biedt en dat beschikt over het uitzonderlijke talent om tegemoet te komen aan hun behoeften in een complex en veranderend bedrijfsklimaat. En voor onze medewerkers willen wij een bedrijf zijn dat dynamisch, progressief en technologie gestuurd is, met een goede bedrijfscultuur die diversiteit ondersteunt en rekening houdt met alle carrièreaspecten die voor onze collega’s van belang zijn. We zijn ervan overtuigd dat wij deze visie kunnen verwezenlijken en een nóg succesvoller topbedrijf van wereldklasse kunnen worden. Ik vond dit een zeer inspirerende dag, omdat wij de volgende stap hebben gezet bij de innovatie van de sector van juridische dienstverlening. Dankzij deze fusie worden wij een modern bedrijf dat schaalvoordelen combineert met een uitzonderlijk grondige sectorexpertise. Een bedrijf dat zich eensgezind richt op zijn klanten en medewerkers en op het streven naar diversiteit, en dat de nieuwe ontwikkelingskansen wil benutten die voortvloeien uit de sterkere en meer wereldwijde groei. De fusie is ook van groot belang voor de wereldwijde groeiplannen van CMS en vormt een buitengewone stimulans voor de internationale verbreiding van het Engelse rechtssysteem.”
Stephen Millar, Managing Partner voor CMS UK geeft het volgende commentaar over de fusie: “De combinatie van CMS, Nabarro en Olswang biedt een unieke kans een nieuw powerhouse voor de City of London en het Verenigd Koninkrijk te creëren op basis van de rijke historie van CMS in het financiële hart van Londen en zijn indrukwekkende internationale aanwezigheid. De grote overeenkomsten in cultuur en waarden, het respect voor elkaars leidinggevende teams en de buitengewone marktexpertise van de fusiepartners stonden centraal bij de totstandkoming van het nieuwe bedrijf. Wij kijken er dan ook naar uit onze nieuwe partners volgend jaar te mogen verwelkomen.”

Plaats uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *