Mijntje Lückerath over lange termijn waardecreatie

11 december 2017

Prof. dr. Mijntje Lückerath-Rovers, hoogleraar Corporate Governance aan de Tilburg University, sprak voorafgaande aan haar keynote speech voor het Behavioral Risk Congres op 28 november jongstleden in Baarn in het kort even over de inhoud van haar presentatie. Mijntje heeft een achtergrond in Finance en werkte van 1994 tot 2001 bij Rabobank International. In 2001 is ze terug gegaan naar de Erasmus Universiteit als universitair (hoofd-)docent en doceerde daar het vak Financiële Markten en Toezicht in de Master Financieel Recht. Vanaf 2007 heeft haar onderwijs en onderzoek zich gericht op Corporate Governance. Mijntje richt zich dan ook op de vraag: wanneer voegt goede corporate governance waarde toe aan de onderneming.

Van 2010 tot 2013 was zij hoogleraar Corporate Governance aan de Nyenrode Business Universiteit, waarna zij in 2013 de overstap maakte naar Tilburg University/ TIAS.
Haar twee oraties hadden de volgende titels:
* 2011 (Nyenrode): Mores Leren. Soft Controls in Corporate Governance
* 2014 (TIAS): Bouwstenen voor High Performing Boards
Haar onderzoek richt zich met name op de belangrijke voorwaarden die nodig zijn om boards effectief te kunnen laten opereren, onderwerpen zoals onafhankelijkheid, diversiteit, transparantie en integriteit spelen hierbij een belangrijke rol. Ze is de Academic Director van het TIAS Commissarissen en Toezichthouders Programma en van het TIAS Women Corporate Directors Program: The Next Generation.
Zelf is ze commissaris of toezichthouder bij diverse ondernemingen en organisaties.

Plaats uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *