Lancering Young Financial Crime op 12 mei aanstaande in Den Haag

04 mei 2016

We spraken onlangs met Joyce Verhaert, strafrechtadvocaat bij JahaeRaymakers, initiatiefnemer van BijzonderStrafrecht.nl én voorzitter van Young Financial Crime. Deze kamer is onderdeel van het in 2015 opgerichte Institute for Financial Crime, IFFC. De kamer Young Financial Crime is binnen het IFFC verantwoordelijk voor het samenbrengen van jonge professionals (tot en met 35 jaar) uit verschillende disciplines, die binnen hun werk te maken hebben met (de bestrijding van) financieel economische criminaliteit.
Op onze vraag naar de missie van Young Financial Crime antwoordde Joyce als volgt: “YFC is in het leven geroepen om een frisse en jonge blik te werpen op de aanpak van financieel economische criminaliteit (FEC). YFC richt zich vooralsnog op drie pijlers, namelijk: knowledge, innovation en sharing. In dat verband wordt concreet kennis op het gebied van FEC samengebracht en wordt onderzoek uitgezet naar trends in opsporing, preventie en repressie van FEC. De verdiensten van de eerstgenoemde pijlers worden gedeeld via onder meer de website van het IFFC en alsmede tijdens diverse bijeenkomsten.”
De Young Financial Crime-kamer wordt officieel gelanceerd op donderdag 12 mei a.s. in het Fraude Café binnen de muren van The Hague Security Delta. Dit evenement staat in het teken van databescherming, een onderwerp dat door de ‘Panama Papers’ recent veel aandacht kreeg.
U kut zich nog aanmelden voor dit event via onderstaande link.
http://www.iffc.nl/activiteiten/evenement/young-financial-crime-fraudecafe-panamapapers-dataleakage/
De Young Financial Crime is nog op zoek naar leden. Voor meer informatie:
http://www.iffc.nl/netwerk/young-financial-crime/ of youngfinancialcrime@iffc.nl.

Plaats uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *