kONINGIN máXIMA OPENDE HET nieuWe BEzoekerscentrum van DNB

22 september 2015

Koningin Máxima heeft vanmiddag, in bijzijn van de president van de Nederlandsche Bank, de heer Klaas Knot, het nieuwe bezoekerscentrum van DNB in Amsterdam geopend. In het centrum kan iedereen op interactieve wijze, door middel van games, filmpjes of een speurtocht, ontdekken hoe de economie werkt, wat DNB doet en wat de invloed hiervan is op hun eigen financiën.

Het nieuwe bezoekerscentrum richt zich op twee soorten bezoekers. Groepen, veelal afkomstig uit het onderwijs (van voortgezet onderwijs tot en met universitair) kunnen als vanouds een rondleiding krijgen. Daarbij verkennen zij de diverse werkterreinen van DNB, zoals toezicht, monetair beleid, betalingsverkeer en economisch advies.
Behalve het georganiseerde groepsbezoek biedt het nieuwe centrum ook de gelegenheid voor ‘inloopbezoek’ op de begane grond. Voorbijgangers, toeristen en geïnteresseerden kunnen vrij binnenlopen om kennis te maken met DNB. Van versnipperde bankbiljetten, oude munten tot het goud, het is allemaal te ontdekken.

Plaats uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *