KBC neemt Volksbank Leasing Slovakia over

02 juli 2015

Op 1 juli bereikten ČSOB Leasing en Volksbank Leasing International een akkoord over de overname door ČSOB Leasing van 100% van de aandelen van Volksbank Leasing Slovakia en zijn verzekeringsmakelaarsdochter Volksbank Sprostredkovatel’ska. Volksbank Leasing Slovakia is een universele leasingmaatschappij die de zevende plaats bekleedt op de Slowaakse leasingmarkt met een marktaandeel van ongeveer 6% en een balanstotaal van ongeveer 170 miljoen euro. KBC is duidelijk marktleider op de Slowaakse leasingmarkt via ČSOB Leasing.

De transactie wordt naar verwachting afgerond in het derde kwartaal van 2015 en zal een verwaarloosbare invloed hebben op de winst en het kapitaal van de KBC-groep. Door de overname van Volksbank Leasing Slovakia kan ČSOB Leasing zijn klantenbasis uitbreiden en zijn positie als marktleider nog versterken. Dit heeft geen gevolgen voor de klanten van Volksbank Leasing Slovakia. Hun bestaande contracten blijven lopen via hun vertrouwde contactpunten. In de komende jaren zal ČSOB Leasing een integratieplan opstellen met de bedoeling de synergie tussen beide entiteiten te maximaliseren en de mogelijkheden tot kruisverkoop met het bank- en verzekeringsnetwerk van ČSOB te vergroten.
Johan Thijs, CEO van de KBC-groep: “Met deze eerste overname sinds de Europese Commissie het overnameverbod heeft opgeheven, tonen we onze ambitie om te groeien in onze kernmarkten, zowel extern als organisch. Deze transactie is een uitgelezen kans om onze activiteiten in Slowakije uit te breiden. Tegelijk past ze perfect in onze strategie om ons te concentreren op onze stevige fundamenten: een gezond, klantgericht bankverzekeringsmodel, een sterk risicoprofiel, een stevige liquiditeitspositie die wordt ondersteund door een heel solide en trouwe klantendepositobasis in onze kernmarkten in België en Centraal-Europa en een comfortabele solvabiliteit die ons ruimte geeft voor bijkomende kredietverlening aan onze klanten en voor een actieve ondersteuning van de gemeenschappen en economieën waarin we actief zijn.”
“In Slowakije is leasing een erg aantrekkelijke financieringsmethode voor materiële activa, zowel voor bedrijven als particulieren. ČSOB is al ruim 18 jaar actief in de sector via zijn dochteronderneming ČSOB Leasing en bediende in die periode al meer dan 105 000 klanten. Deze overname vergroot die klantenbasis nog, niet alleen voor ČSOB Leasing maar voor heel ČSOB, en versterkt het bankverzekeringsmodel,” aldus Daniel Kollar CEO van ČSOB Financial Group.

Plaats uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *