Kan het vliegen? Van idee tot succesvolle startup…

17 april 2017

Op 19 april aanstaande zal het het nieuwe boek van Tony de Bree verschijnen met als titel “Kan het vliegen?”  Tony de Bree is als ex-bankier betrokken bij veel startups en komt als jurylid ook veel in aanraking met oprichters van nieuwe bedrijven en bedrijfjes. 
Begin 2016 was Tony lid van een startups jury in Den Haag. Wat hem toen in de gesprekken met oprichters van startups opviel, was dat de meeste oprichters vaak hun huiswerk niet of nauwelijks hadden gedaan en zich slecht hadden voorbereid op de gesprekken. Zo werd er enorm veel aandacht besteed aan het ‘pitchen’, maar daarna was het stil. Hij merkte hetzelfde bij het jureren van andere startup- en pitchwedstrijden, bij het adviseren, trainen en coachen van interne startups bij corporate klanten, waaronder in de financiële sector en bij startups en scale-ups zelf. Blijkbaar ondervinden corporate en individuele investeerders dezelfde problemen. Oprichters van nieuwe bedrijven en bedrijfjes bereiden zich blijkbaar maar matig  voor. Ze verdiepen zich er niet genoeg in of ze zelf wel geschikt zijn, of ze het juiste team hebben, of ze een innovatief businessmodel hebben, hoe ze hun idee online en offline op traditionele en innovatieve manieren kunnen presenteren en welke vragen investeerders ze gaan stellen, aldus Tony de Bree. Met als gevolg dat daardoor volgens de auteur het grootste gedeelte van de investeringen van investeerders dan ook jammerlijk mislukt.
Toen ontstond voor Tony het idee om een praktisch boek te schrijven voor oprichters en investeerders om de waardevolle kennis en ervaring te delen van een aantal succesvolle ondernemers en succesvolle investeerders. In verschillende takken van sport, online en offline. Met antwoorden op vragen zoals: hoe weet ik of ik zelf geschikt bent? Hoe maak ik een innovatief businessmodel en verdienmodel? Hoe kies ik een goede medeoprichter? Hoe stel ik mijn oprichtersteam, mijn Lean Startup team en mijn scale-up team samen? Wat is een Lean Businessplan en hoe kan ik de sociale media slim inzetten in combinatie met “growth hacking” marketing? En hoe krijg ik de financiering rond in de verschillende fasen van idee tot succesvolle startup?
In het boek “Kan het vliegen?” leest men dan ook waarom de meeste startups en scale-ups in Fintech, Insurtech en RegTech mislukken. Belangrijker echter is hoe men de slaagkans kan vergroten om het juiste idee stap voor stap om te zetten in een succesvolle startup die gaat vliegen en in de lucht blijft. Daarmee is het praktisch boek geworden met bekende en minder bekende startups en scale-ups uit verschillende disciplines. Het is een co-creatie geworden met een groot aantal ervaringsdeskundigen, waaronder Meino Zandwijk, oprichter van Dutch, Quintin Schevernels, auteur van de bestseller over startups ‘Suits en hoodies’, Marie-José van den Boomgaard van KPN, de CEO van Fintech-scale-up Spotcap, Niels Turfboer, de Chief Chocolate Evangelist van Tony’s Chocolonely, Ynzo van Zanten, Nicolette Loonen, ex-voorzitster van WIFS en eigenaresse van de crowdfundingsite voor vrouwelijke ondernemers veracommunity.nl en Fintech investeerder Maarten van den Belt.
Met dit eerste Nederlandstalige ‘how-to’ boek dat vol staat met praktische checklists en tips, een groot aantal gratis Engelstalige e-books en een aantal andere diensten, wordt de kans  om “te gaan vliegen” en “in de lucht te blijven” vergroot. Of u nu de oprichter van een bedrijf (je) bent,  de CEO van een scale-up of een corporate of private investeerder bent, voor een ieder zijn er leermomenten te vinden in het boek.
Over de auteur
De auteur Dr. Tony de Bree EEP MBA was als ex-bankier medeverantwoordelijk voor het beoordelen van dotcom-ondernemers, start-ups en scale-ups. Hij is MIT Certified Fintech-professional, adviseur en commissaris bij startups en daarnaast maakt hij deel uit van de jury van de Dutch Fintech Awards 2017. Sinds 2001 is hij zelf online ondernemer. Hij is een veel gevraagde spreker en adviseert, traint en coacht corporates, (ex-) senior managers, startups en scale-ups binnen en buiten de financiële sector en Fintech.
Het boek ‘Kan het vliegen? Van idee tot succesvolle startup’, is vanaf 19 april 2017 te koop in meer dan 50 boekwinkels en online via alle online boekensites waaronder  Managementboek.nl. Meer informatie over het boek zelf vindt u op www.kanhetvliegen.nl.

Plaats uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *