Juridisch zwaargewicht Toon Huydecoper voorzitter Tuchtrecht Banken

13 april 2015

Toon Huydecoper is benoemd als voorzitter van de stichting Tuchtrecht Banken. De voormalige Advocaat-generaal van de Hoge Raad completeert daarmee het driekoppige bestuur van de stichting, die toeziet op de uitvoering van het tuchtrecht behorende bij de bankierseed.

De onafhankelijke Stichting Tuchtrecht Banken is verheugd met de komst van Toon Huydecoper (Utrecht, 20 mei 1945), een juridisch zwaargewicht. De heer Huydecoper is als advocaat 30 jaar werkzaam geweest voor het advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek. Later werd hij gevraagd op te treden als Advocaat-generaal voor de Hoge Raad, een functie die hij bekleedde van 2001 tot 2013. In die rol adviseerde hij de raadsheren van Hoge Raad der Nederlanden, het hoogste rechtsorgaan in het land. Ook was de heer Huydecoper docent aan de Radboud Universiteit Nijmegen.
Met zijn aantreden treedt Nicolet Jager terug als interim-voorzitter en neemt zij in het stichtingsbestuur de rol van penningmeester op zich. Dirk Schoenmaker blijft secretaris. De stichting Tuchtrecht Banken ziet toe op de naleving van de gedragscode behorend bij de bankierseed. Wanneer een beëdigde bankmedewerker de eed breekt en een melding hierover wordt ingediend, kan de medewerker onderworpen worden aan de Tuchtcommissie en sancties tegemoet zien.
Foto: Courtesy Stichting Tuchtrecht Banken

Plaats uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *