Juliëtte van Doorn (DNB) en Aldo Verbruggen (Jones Day) keynotes op 1 juni in Baarn

16 mei 2017

Op 1 juni aanstaande zal Aldo Verbruggen, partner-advocaat van Jones Day als eerste keynote de spits afbijten bij het Risk & Com[pliance Jaarcongres op het Landgoed Groot Kievitsdal te Baarn. Hij zal in zijn bijdrage ingaan op de veramerikanisering in context van impact toezicht en regelgeving, de bestuurdersaansprakelijkheid en de impact op de corporate governance bij bedrijven waar risk & compliance een belangrijk thema is. Direct daarna zal Juliëtte van Doorn van De Nederlandsche Bank daar vanuit haar rol als toezichthouder en als tweede keynote op kunnen reageren.  Het thema van het Congres, waarin beiden gespecialiseerd zijn, is zoals bekend ‘Bestrijding Financieel-Economische Criminaliteit.” 
De eerste keynote, Mr. Aldo Verbruggen is advocaat-partner te Amsterdam bij Jones Day. Hij is gespecialiseerd in financieel-economisch strafrecht, waaronder cyber & IT crime, milieu-, medisch en ondernemingsstrafrecht en corporate investigations. Hij heeft rijke ervaring op het terrein van fraude en financieel-economisch strafrecht en rijke onderzoekservaring – zowel als officier van justitie als advocaat-onderzoeker.
Als officier van justitie heeft hij verschillende managementposities binnen het Openbaar Ministerie bekleed en was hij betrokken bij de oprichting van het Functioneel Parket. Aldo trad succesvol op als advocaat in complexe en spraakmakende fraude- en milieurechtszaken. Zijn clientèle bestaat doorgaans uit internationale (beursgenoteerde) vennootschappen en hun bestuurders, welke hij adviseert en begeleiding biedt op het gebied van compliance en corporate governance.
Aldo doceert strafrecht – met het accent op financieel-economische onderwerpen – aan verschillende gerenommeerde instituten. Aldo is tevens lid van de CR & Anti-Corruptie commissie van de International Chamber of Commerce (ICC).
Juliëtte van Doorn
De tweede keynote, Mr. Juliëtte van Doorn LL.M is sinds november 2014 Afdelingshoofd van het Expertise Centrum Integriteitstrategie bij de Nederlandsche Bank (DNB). In die hoedanigheid houdt zij zich bezig met toezicht op financiële instellingen en trustkantoren op het gebied van voorkoming en bestrijding van witwassen, terrorismefinanciering, sanctie-omzeiling, corruptie, belangenconflicten en fraude. Tevens is zij verantwoordelijk voor dit integriteitstoezicht op Bonaire, Sint-Eustatius en Saba.
Juliëtte van Doorn gaf daarvoor reeds leiding aan het DNB-toezicht op trustkantoren en betaalinstellingen en heeft bij de Centrale Bank van Aruba het integriteitstoezicht opgezet en hieraan gedurende een aantal jaar leiding gegeven.

Plaats uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *