Jos Heuvelman wordt voorzitter comité toezichtconvergentie van de ESMA

17 december 2020

Jos Heuvelman is als bestuurslid van de AFM benoemd tot voorzitter van het vaste comité voor toezichtconvergentie van de European Securities and Markets Authority (ESMA) en van het Senior Supervisors Forum. De kapitaalmarkten worden steeds internationaler. Deze comités geven aanbevelingen voor de verdere afstemming van het toezicht door nationale toezichthouders. De benoeming is voor iets meer dan twee jaar en loopt af in februari 2023. 

Zoals bekend is ESMA is de Europese toezichthouder voor de financiële markten, met als “standplaats” Parijs. De vaste comités ondersteunen de Board of Supervisors, die bestaat uit bestuurders van de nationale toezichthouders. De heer Heuvelman maakt hier als bestuurslid van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) ook deel vanuit.

In de afgelopen jaren is wetgeving op de kapitaalmarkten in Europa verregaand geharmoniseerd. Dit vraagt om betere samenwerking en afstemming tussen de verschillende nationale toezichthouders. Het Supervisory Convergence Standing Committee (SCSC) en het Senior Supervisors Forum (SSF) spelen hierin een belangrijke rol.

Plaats uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *