Italiaanse site gaat op 30 januari van start

13 januari 2017

Michel Klompmaker
De voorbereidingen voor de lancering van de Italiaanse taalsite van het Risk & Compliance Platform Europe zijn in volle gang. Nog deze maand en wel op maandag 30 januari aanstaande zal Italiaans toegevoegd worden aan ons Europese platform. Italië is de vijfde economie van de G8 (de rijkste landen van de wereld), de zevende economie van de wereld als we naar het Bruto Nationaal Product kijken en, dat mogen we zeker niet vergeten, een van de zes landen die samen met de Benelux landen, Frankrijk en West-Duitsland aan de basis stonden van de EEG, de Europese Economische Gemeenschap, als voorloper van de EU.
De content van de Italiaanse website zal worden bepaald door Ingrid Gacci. Zij is als Italiaanse en in Amsterdam werkzaam bij Intesa Sanpaolo Bank Luxembourg, Amsterdam Branch als Head of Accounting & Operations. Ingrid heeft aan meerdere publicaties inhoudelijke bijgedragen geleverd, waaronder Valutazione e controllo (Evaluation and monitoring) met daarin een bijdrage over  “a practical approach for structuring Compliance and AML activities in the banking industry in the context of integrity, ethics and culture” en “IFRS and recent developments in the application of IFRS 9.” (ISBN 978-88-917-0823-6). Daarnaast Sistemi bancari e competenze a confronto (Comparison of banking systems and related competencies),  Apple iBooks Store, 2015, te weten “Dutch and Italian case studies. Current digital edition based on a study held in 2001” (former first edition). ISBN 978-90-823922-0-3. Ingrid heeft gestudeerd aan de Università degli Studi di Firenze, University Degree, Political Science and Government met een final dissertation in Banking Organization: “The organization and management in the banking industry”.
Ingrid Gacci wil graag samenwerken met externe partijen en auteurs die een inhoudelijk bijdrage kunnen leveren in het Italiaans voor het Risk & Compliance Platform Europe.
Zij kan bereikt wordt via gacci@riskcompliance.it
 

Plaats uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *